Не можем да запазим неутралитет. Това заяви военният експерт Валентин

...
Не можем да запазим неутралитет. Това заяви военният експерт Валентин
Коментари Харесай

Валентин Радев: Не можем да запазим неутралитет

Не можем да запазим неутралитет . Това съобщи военният специалист Валентин Радев, някогашен министър на вътрешните работи и заместник-министър на защитата. 
България е профилирана в средства за непосредствен пердах – това, което желаят от нас, уточни той.

„ Нашите средства, които би трябвало и България да даде, както и другите страни, са отбранителни средства за непосредствен пердах “, сподели Валентин Радев.

„ И ние би трябвало да се включим. Г-жа Нинова сподели – не, аз няма да подпиша. Това беше ужасяващо за мен да го чуя. Какво значи това? Ние споделяме – няма да сме част от НАТО, няма да сме част от Европейски Съюз . Буквално преведено, по този начин звучи това. “

Очевидно не е блиц криг и отиваме към нещо като партизанска война . Партизанската война мъчно се печели, разяснява Валентин Радев в предаването „ Преди всички “.

Най-опасното нещо са гърмежите – авиационни бомби или ракети, които падат. При стрелковото оръжие, противотанковите средства има някаква цел и вероятността за неточност е по-малка. Стрелбата по цивилни здания или обекти съставлява сбъркани цели, разясни военният специалист.

Руснаците също упрекват украинците за слагането на огневи средства наоколо до цивилни региони и това е обикновено във война, добави той.

„ Обикновено цивилните жертви са повече в една война от тези, които са готови за нея - те са с бронежилетки, с каски, скрити в някаква военна техника. “

Не си представям нуклеарна война “, сподели още той.

В дълготраен проект Украйна ще победи, тъй като свободният свят е зад нея, счита Радев.

„ Путин ще си разбие главата там. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР