Не можем да сме свидетел на драматичните промени около нас.

...
Не можем да сме свидетел на драматичните промени около нас.
Коментари Харесай

Габриел: България не може да бъде свидетел на драматичните промени около нас

Не можем да сме очевидец на трагичните промени към нас. България в този миг има потребност от държавно управление. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Габриел съобщи, че остава отворена за диалози: „ С всичките си дейности до този миг съм дала ясна поръчка да има късмет за договаряния до последно. България в този миг има потребност от държавно управление “.

Габриел уточни, че би трябвало да се отговори на упованията на българските жители. „ Всеки един от нас би трябвало да бъде виновен и да подходи извънредно отговорно към тази обстановка “, сподели тя и удостовери, че диалозите текат и сега.

„ В момента повече от всеки път имаме потребност от прагматизъм “, акцентира Габриел.

За да имат късмет договарянията и да имаме устойчиво държавно управление с ясна поръчка за промени и двете обединения да се усещат равнопоставени, в този миг не би трябвало да се приказва за елементи, които могат да ни отклонят от огромната цел, счита тя. „ Да си дадем късмет България да има държавно управление, което да приключи еврозоната, Шенген, да отговори на проблемите на българските жители “.

На въпрос на БГНЕС дали българските политици осъзнават протичащото се към нас и заканите пред националната ни сигурност и за какво се обезценява мястото на България в Европа, Габриел отговори: „ За последните 9 месеца България доста ясно сподели, че не може да бъде очевидец на толкоз трагични процеси, които се случват към нас. Ние в този момент би трябвало да бъдем благонадежден и приближен сътрудник на Европейски Съюз и НАТО, да отстояваме стратегическата значимост на Черно море, да отстояваме своето място в центъра на европейския интеграционен развой. Това е еврозоната, това е Шенген. Много ясно да заявим, че ние желаеме тук да бъдем, с цел да може в България хората да имат приходи, да могат да бъдат разрешавани провокациите, с които те всеки ден се сблъскват. Затова би трябвало да сме доста мощни и доста рационални “.

Габриел съобщи, че показва състрадание за жертвите на атентата в Москва. „ Но дано не бързаме с версиите “, добави тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР