Не можем да покрием щетите след наводненията. Това заяви министърът

...
Не можем да покрием щетите след наводненията. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Не можем да покрием щетите след наводненията

Не можем да покрием вредите след наводненията. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на чуването си в Народното събрание във връзка наводненията в Северозападна България от предходната седмица, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" До момента има две решения, с които са отпуснати 63 млн. лв., имаме уверението на министъра на финансите, че с новия бюджет ще бъдат опуснати още 50 млн. Лева. Така средствата ще станат от 80 млн., както е било в предишни години, на 113 млн. Лева.

Вие чухте, че сумата, с която разполага Междуведомствената комисия. Тя е извънредно незадоволителна. Ние не можем да покрием вредите, които сега са декларирани, а какво остава да приказваме за предварителна защита ", съобщи министърът.

Той сподели, че сега се образува Междуведомствената комисия, която ще дава отговор за възобновяване на засегнатите от бедствията райони.

" В момента сме в процедура по съставяне на Междувоедомствената комисия. В нея членове са министри или зам.-министри от съответните отраслови министерства. В момента сме изпратили писма, с които желаеме да разберем кои министри съответно ще вземат участие в нея ", изясни Стоянов.

" Засегнатите общини би трябвало да приготвят нужните документи, с които да аплайват за подкрепяне. Още в понеделник се срещнах с кметовете на Монтана, Врачеш, Етрополе и Берковица. Те изложиха съответни проблеми и изкоментирахме най-критичните места. Общинските администрации би трябвало да приготвят документите, които да бъдат представяни в комисията ", сподели още министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР