Не можем да останем в тази правна комисия, диктувана от

...
Не можем да останем в тази правна комисия, диктувана от
Коментари Харесай

”Продължаваме Промяната” напуснаха заседанието на правната комисия, била диктувана от ГЕРБ

„ Не можем да останем в тази правна комисия, диктувана от ГЕРБ, която жестоко нарушава правилника и законодателният развой, сподели пред публицисти Милен Матеев и добави,че сега се слагат на разискване законопроекти, импортирани в последния миг, без да са спазени никакви периоди и без да са изпратени за мнения до министерства и цивилен организации.

 

Става въпрос за законопроекти, импортирани от национални представилите – за промени в Изборния кодекс на „ Българска социалистическа партия за България “, " Демократична България " и „ Възраждане “, както и за антикорупционното  законодателство, импортирано от „ Продължаваме Промяната “.

 

„ В този парламент, от самото му основаване, се основават странни обединения за разнообразни ползи и тематики. Вече имаше коалиция „ Вежди Рашидов “ и коалиция „ хартиена бюлетина “ “, разяснява още Матеев и добави, че сега ще има „ подправено разискване на законопроектите ", импортирани от народни представители.

 

Правната комисия на Народното събрание стартира първото си съвещание, като нейният ръководител Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС съобщи първоначално, че алтернативата е дали да се прегледат бързо, в действен порядък, законите по Плана за възобновяване и резистентност или да се отиде на избори, каквото е желанието на някои политически сили.

 

По думите му страната ни се потребност от приемане на законите по Плана и добави, че се надява каквото зависи от народните представители в комисията, да се направи, а „ другото е към този момент воля на политическите сили “.

 

Милен Матеев от Политическа партия съобщи по време на съвещанието, че част от законопроектите не би трябвало да се преглеждат, тъй като не са изпратени за мнения от заинтригуваните страни и предложи да отпаднат от дневния ред.

 

От „ Възраждане “ се съгласиха с него, само че Анна Александрова от ГЕРБ-СДС сподели: „ тук сме да работим, а не с цел да следваме буквата на закона, тъй като някои от вас не съблюдаваха Конституцията и станаха министър председатели “.

 

След дебата комисията одобри с 13 гласа „ за “ точките в дневния ред да се прегледат, а след гласуването депутатите от Политическа партия излязоха от залата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР