Не можем да очакваме партия, която манифестира под чужди знамена,

...
Не можем да очакваме партия, която манифестира под чужди знамена,
Коментари Харесай

Иво Христов: Който пледира за Украйна в НАТО, тласка България във войната

" Не можем да чакаме партия, която манифестира под непознати флагове, да пази националния интерес. Нито пък от партия, чието управление е формирано от някогашни чиновници в неправителствени организации, да милее за националния интерес. Това е предстоящо държание от страна на " Демократична България " и за мен е чудно, по какъв начин може някой да даде гласа си за партия, която де факто му дава обещание война, въпреки и с всякакви евфемизми ", е позицията на евродепутата Иво Христо по тематиката за апелите Украйна да бъде призната в НАТО, осведомят от пресцентъра му.  

" Господин Христо Иванов (лидер на ДБ), е правист, а и всеки човек с минимална юридическа просвета знае, че Украйна в НАТО опонира на самия текст на Северноатлантическия контракт, който изисква страните-кандидатки да не са във въоръжен спор със прилежащи страни, какъвто не е казусът на Украйна. Тук даже и " Демократична България " допускам ще се съгласи, че сега Украйна е в положение на война т.е. когато някой пледира за Украйна в НАТО, претендира за задействане на член 5 и за директното замесване на България във войната. Това споделя " Демократична България ", в случай че някой не е схванал. И го споделя с такова неспокойствие, че даже не може да устиска до конституирането на Народното събрание ", декларира Христов.

След взривяването на Северен поток войната пълзи на запад, а процесите ескалират. Икономическата война от дълго време е международна, а военните дейности се разгръщат. В този смисъл рискът е действителен, проучва процесите Христов.

Политикът смята още, че новият кабинет може да бъде подреден под външен напън, защото Съединени американски щати и Европа биха желали да имат в България управляема администрация с  ясна настройка, която да не им основава проблеми в подтекста на войната.

Евродепутатът не скрива разочарованието си от  загубата на партията на Корнелия Нинова: " Българска социалистическа партия губи идейни позиции, губи публично въздействие. И то в миг, в който обществените проблеми нарастват и страната има явна потребност от мощно ляво наличие. В миг, в който се взема решение въпросът за война и мир, който също е основен и всяка левица би трябвало да застане твърди на страната на мира ", се споделя в прессъобщението.

Христов не разяснява вътрешнопратийната тематика дали Корнелия Нинова би трябвало да напусне поста на началник на Българска социалистическа партия, само че не пропуща да подчертае: " Аритметиката демонстрира, че явно има неточност в курса ".

Иво Христов е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент (S&D) и шеф на кабинета на президента Румен Радев в интервала 2017-2019 година, напомнят от пресцентъра на евродепутата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР