Не може ПП-ДБ да се опитва да се прави, че

...
Не може ПП-ДБ да се опитва да се прави, че
Коментари Харесай

Митов: Ако ни предложат Емили Тротинетката за премиер, трябва ли да се съгласим

Не може ПП-ДБ да се пробва да се прави, че изборите не са се случили и да слагат претенции да поддържаме втори мандат с кабинет, формиран напълно то техни хора, без ние да знаем кои ще са тези хора. Ами в случай че на следващия ден ни предложат Емили Тротинетката за министър председател, ние и на това ли би трябвало да се съгласим? Това сподели Даниел Митов от ГЕРБ в изявление за предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Според него няма разминавания сред това, което е споделил водачът им Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков за спряганите имена за проектокабинет на ПП-ДБ.

„ Бойко Борисов вярно споделя, че индивидът, който изпотроши бюджета и остави 12 милиарда лева недостиг, би трябвало да поеме някаква отговорност. Отговорност не се поема като се самоназначиш или поискаш да бъдеш назначен за финансов министър. Трябва да се търси някакъв баланс: или кабинет с взаимно присъединяване – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, по този начин, че да има съвместен надзор. Когато една партия е спечелила изборите, е обикновено да влезе в ръководството, в това число и в изпълнителната власт. Това сподели и Росен Желязков “, изясни представителят на ГЕРБ.

Митов акцентира, че при всички случаи ГЕРБ ще предложи състав на кабинет, защото е виновна партия. Според него най-подготвеният за министър-председател е Бойко Борисов. „ В момента поставяме старания, с цел да можем да съставим резистентен кабинет със постоянна поддръжка в Народното събрание. това може да стане единствено сред първия и втория и до момента в който не се изчерпа тази опция, ние няма да приказваме за това какви са нашите проекти единствено с първия мандат, тъй като това може да минира диалозите “, съобщи Митов.

„ Кирил Петков и Асен Василев да желаят да подкрепим държавно управление, в което те са вицепремиери, значи, че желаят или съзнателно да взривят договарянията – да ги създадат неприемливи за нас и да отидем на нови избори, или нагонът им за власт е толкоз мощен, че просто не могат да създадат крачка обратно “, разяснява още той.

По думите му диалозите с ПП-ДБ по управническата стратегия досега вървят обикновено. Именно това са значимите диалози, акцентира Даниел Митов. Разговори за състав на кабинет към момента няма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР