Не може да стоим така спокойно, като знаем, че тази

...
Не може да стоим така спокойно, като знаем, че тази
Коментари Харесай

Торта Павлова с летни плодове

Не може да стоим по този начин умерено, като знаем, че тази превъзходна торта мръзне ей по този начин в хладилника - самотна, неизядена

Необходими Продукти

● белтъци - 200 г
● захар - 210 г фина кристална
● лимонен сок - 3 - 4 капки
● сол - щипка

за крема


● сметана - 250 мл течна, подсладена за разтрошаване
● череши
● праскови
● грозде

Начин на подготвяне

Противно на мненията, които изчетох, ще ви кажа, че това е един от най-лесните десерти, които съм правила. Не е бърз, тъй като целувчената примес съхне към 5 часа, само че друго мъчно няма.

Торта Павлова в основана в чест на съветската балерина Анна Павлова след турнето и в Нова Зеландия през 1920 г! Класическият вид е с целувчен блат и бита сметана, украсена с ягоди.

В купа изсипете белтъците. Добавете щипка сол и разбийте с миксер за 5 мин. Добавете 3-4 капки лимонен сок и на порции започнете да прибавяте захарта, като разбивате на най-високата степен на миксера.

Сместа би трябвало да е гъста и лъскава. Върху парче хартия за печене очертайте кръг с d. 22 см. Изсипете в средата целувчената примес и благодарение на лъжица разнесете до очертанията на кръга, като изтегляте стените нагоре.

В средата на сместа би трябвало да се образува кладенче.

Прехвърлете деликатно хартията с завършената торта в тава и сложете в авансово загрята на 110°C фурна без вентилатор за към 5 часа.

Извадете изсъхналия блат и охладете на решетка.

Разбийте добре охладената сметана (ползвам подсладена и по тази причина не поставям в допълнение захар при разбиването) на гъст крем. Напълнете целувчената черупка с разрушената сметана.

Украсете тортата Павлова с череши, праскови, зърна грозде.

Искам единствено да допълня, че битата сметана не овлажнява целувчения блат и той си остава хрупкав до последното парче!

Източник на рецептата: италианското кулинарно списание Cucina moderna!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР