Не може да се оказва директно или индиректно влияние върху

...
Не може да се оказва директно или индиректно влияние върху
Коментари Харесай

Прокуратурата за делото „Булгаргаз“: Изпълнителната власт няма право да оказва влияние

Не може да се оказва непосредствено или косвено въздействие върху преценката кой и по кое време да бъде притеглен като обвинен
СГП даде брифинг по отношение на медийни запитвания и изказванията от през вчерашния ден на Кирил Петков на брифинг по отношение на случая „ Булгаргаз “.

„ Обвинение се подвига след събиране на задоволително доказателства за виновността на съответно лице. Преценката за закононарушение се прави от наблюдаващия делото прокурор. Представители на изпълнителната власт нямат право да оказват въздействие и да се намесват при образуването на тази преценка “, споделиха от СГП.

„ Съгласно член 15 от Министерство на вътрешните работи, който би трябвало да е осведомен премиера и вътрешния министър не може да се оказва интервенция на проверяващите органи – да се дават инструкции за хода на следствието, дейностите и каквото и да било. Не може да се оказва непосредствено или косвено въздействие върху преценката кой и по кое време да бъде притеглен като обвинен. Изпълнителната власт посредством медийни изявления оказва косвено въздействие по случая „ Булгаргаз “, считат от прокуратурата.

Очаквайте детайлности!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР