До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на

...
До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Най-много гласове се купуват в Бургас и Варна, между 50 и 100 лева върви цената

„ До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушение на изборния развой. Между 50 и 100 лв. върви цената, като най-вече гласове се купуват в Бургас и Варна. “

Това съобщи пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

По-рано през днешния ден във Варна и региона се организира профилирана акция против нарушителите на изборните права на жителите, при която бяха арестувани десетки лица.

„ Имаме формирани 26 досъдебни производства, като в тази цифра не влиза профилираната полицейска интервенция, която се организира през днешния ден на територията на Област Варна, която е против купения избор, както и против битовата престъпност “, заключи вътрешният министър, като посочи, че вследствие на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи има формирани 45 досъдебни производства – 12 от тях са за закононарушения срещу политическите права.

Стоянов разгласи, че са осъществени процесуално-следствени дейности на 14 адреса, като оттова са конфискувани голям брой описи, дебитни карти, мобилни апарати, както и финансови средства.

„ Освен това има открити и конфискувани опиати по време на интервенцията. Има открити и две лица, които са оповестени за търсене, като за едното даже има и европейска заповед за арест “, заяви той по отношение на акцията във Варненско.

Акцията, която се организира през днешния ден във Варна, и това, което следва през идващите дни, изясни вътрешният министър, е на база на получени оперативни сигнали.

По думите му, цените за пазаруване на гласове са сред 50 и 100 лв.. Основните схеми са свързани с опрощаване на задължения и различен тип обществени помощи, които могат да се отпускат на хората, като дърва за огрев и други.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР