Не може да се дават милиарди за образование. Не може

...
Не може да се дават милиарди за образование. Не може
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не можем да го оставим този строеж да седи като паметник на културата

Не може да се дават милиарди за обучение. Не може да го оставим този градеж да седи като монумент на културата в този тип. Ако ги остава да продължат да спорят, да си постановат наказания, корекции, това ще остане по този начин, както е сега. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов по време на визитата си в УНСС, където ревизира до каква степен е стигнал градежът по новия корпус на икономическия университет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Тук учат студенти, млади българи, има също преподаватели, професори, доста разнообразни специалности, има и задгранични студенти, към 500, и този спор не ми е прелестен. Вторник ще проведем съвещание на Министерския съвет и тези 7 милиона и половина ще ги гласуваме. Оттам-нататък да се видят корекциите, да се види какъв брой ще коства оборудването, тъй като няма по какъв начин да остане без съоръжение. Но при всички положения този градеж би трябвало да бъде довършен'', изясни министър председателят.

,,Тук сме да вземем групово решение, което да е в името на образованието и студентите. Пак споделям, не ми се желае да го оставим като монумент, тъй като тук ще учат нашите деца. Тук ще учат 2000 студенти, тъй че дано да не го замразяваме в недодялан градеж и най-после да се разпадне. Не съм пристигнал тук, с цел да осъждам кой не си е приключил работата през тези две години. Защо не свършена работата не мога да кажа аз, за тази цел си има съответните органи, които да отговорят на този въпрос. Дошъл съм тук като български родител'', добави още Борисов.

На въпрос дали ще изиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов поради подозрения за парцелите му министър председателят подсети, че дава отговор за дейностите единствено на ГЕРБ.

,,Ангелкова не съм ѝ изискал оставката, тъй като още в нищо не е уличена. Когато я уличат в нещо, ще ѝ желая оставката'', сподели още министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР