Не може да има упреци, че изборите във ВСС бяха

...
Не може да има упреци, че изборите във ВСС бяха
Коментари Харесай

Цацаров за назначенията и скандалите във ВСС

Не може да има упреци, че изборите във Висш съдебен съвет бяха манипулирани. Проследих избора на сътрудниците и мисля, че бяха определени почтени хора. Ако има някакви укори, всеки би трябвало да се сърди на личния си избор. Това съобщи от Брюксел основният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия.

"Няма избор у нас, в който не е имало подозрения зза манипулиране. Не мога да зная какво е било в кухнята на Парламента само че в последна сметка избор с 2/3 бе осъществен. Той би трябвало да работи по-добре от предния и да оправдае упованията на тези, които са го избрали ", добави основният прокурор.

"Дрязгите се отразяват отрицателно в очите на естествения български жител, който чака от Висш съдебен съвет нещо друго. Скандалите са с политически привкус и са нужни някому, с цел да се поддържа непрекъснато тематиката за положителните и неприятните във Висш съдебен съвет. Българският жител не се интересува кои са те. Той желае правдивост ", сподели той.

Относно случая във Виноградец, Цацаров отхвърли да се е заел персонално: "Понякога обаче мудността и неналичието на съответна реакция ме нервира необикновено. Дразни ме пасивността и нежеланието да се реагира оптимално бързо.

Прокуратурата има тия благоприятни условия. Не може да се прояви неусещане за това, което би трябвало да се направи. Не тъй като казусът е станал медиен, а тъй като става дума за случай, изискващ незабавни дейности ".

Запитан какво следва по случая с Цветан Василев, той отвърна: "Следва насрочване на делото в съда и започване на правосъден развой. Няма да се откажем от законовите средства на интернационалната правна помощ, с която да окажем въздействие на сръбските управляващи да престанат с този спектакъл на екстрадиция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР