Не може човекът, който трябва да пази закона, да го

...
Не може човекът, който трябва да пази закона, да го
Коментари Харесай

Демерджиев: Правителството се бави с промените в съдебната власт

Не може индивидът, който би трябвало да пази закона, да го демонстрира неведнъж. Това съобщи някогашният длъжностен правосъден министър и пловдивски юрист Иван Дермеджиев по проблема с основния прокурор Иван Гешев.

Относно отводът му да стане зам.-министър и оповестяването, че това се е случило от Министерски съвет, той разяснява:

„ Заемането на един пост не би трябвало да бъде самоцел, ч е би трябвало да го направиш, в случай че смяташ, че можеш да си потребен. Кирил Петков вижда в мен опция да се бори с корупцията на високите равнища “, съобщи юристът.

Според него претекстовете на правосъдния министър Надежда Йорданова за отстраняването на основния прокурор са задоволително основателни и могат да бъдат причина за пълностоен спор и точно подобен чака да има той.

Той е безапелационен, че би трябвало да има по-малко прокурори във Висшия правосъден съвет.

“Много е муден темпът на приемане на законодателните промени за правосъдната власт. За мен е мистерия за какво е по този начин, същото се отнася и за това за какво КПКОНПИ към момента няма нов ръководител. Възможно е остарелият към момента да го ръководи. Не знам за какво към момента толкоз се бави обединението, а истината е, че нямаме такова време “, разяснява още Демерджиев пред Нова телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР