Не могат да бъдат избивани животни без достатъчно доказателства за

...
Не могат да бъдат избивани животни без достатъчно доказателства за
Коментари Харесай

Румен Петков: Не може да се избиват животни без доказан здравен статус

Не могат да бъдат избивани животни без задоволително доказателства за здравния им статус. Това е надълбоко неправилна, уязвима държавна политика. Това сподели в утринния блок на АБВ ръководителят на АБВ Румен Петков.

Първите избивания стартират пет дни преди да дойдат резултатите от българската и френска лаборатория. Кое постанова това, съобщи той.

Държавата освен не подхваща ограничения да овладее обстановката, а подтиква проблематиката, уточни Петков.

Преди 7-8 години ликвидирахме Националната ветеринарно-медицинска работа, в този момент няма такава. Оперативният център, който би трябвало да следи обстановката, не неправи нищо. И Европа, и България не направиха нищо и за това нещо би трябвало да се носи отговорност. Настояваме нашите евродепутати да слагат въпроса в европарламента и Европа да застане солидарно с България, тъй като ние сме външната граница на Европейски Съюз, сподели водачът на АБВ.

Ние неслучайно декларирахме, че желаеме привикваме на консуклтативен съвет при президента, тъй като това е въпрос на национална сигурност.

Той разяснява и случая с частния аероплан, минал неизпитан през летище София. Имам концепция – омбудсманът Мая Манолова да награди вътрешния министър с медал "Средна гора с панделка " за влизане на пасажери без надзор и овакантяване на страната без надзор. Тук не става даже за Шенген, става дума за България. Ако този проблем не бъде отхвърлен, в случай че не се вземат радикални ограничения в управлението на Министерство на вътрешните работи, това ще бъде част от всекидневието. Това са серия от въпроси, които са обидни за системата за сигурност и за граничния надзор, сподели още Румен Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР