Не мога да не свържа подобна информация със сегашната обстановка

...
Не мога да не свържа подобна информация със сегашната обстановка
Коментари Харесай

Бивш консул: Еродоган омайва турците в чужбина, важни са му

”Не мога да не свържа сходна информация със сегашната конюнктура в югоизточната ни съседка и идните избори там. Цялата обстановка стартира на 15 юли 2016 година с опита за прелом. Оттогава към този момент седем пъти изключителното състояние бива удължавано, а аргументите за това са точно сходни информации за заприказва, атентати и така нататък ”
Това сподели някогашният общоприет консул на България в Одрин Георги Димов, разяснявайки информация, че разследващите служби на Турция и балканските страни работят в съгласуваност за следствие на изказвания за готвено нападение против Ердоган.

Toй акцентира още, че в границите на това изключително състояние в Турция всеки ден има арести всеобщи правосъдни процеси, освен на цивилни жители, а и на военни.

" Това е целеустремено. По този метод сегашният президент може безкрайно да упражнява своята власт. Някои коментатори даже показват, че това е по-добре от президентската система, която вероятно ще бъде въведена с изборите на 24 юни ", изясни той.

Пред Bulgaria ON AIR някогашният ни общоприет консул в Одрин добави, че Турция продължава да бъде разграничена на две - две основни обединения и кюрдите, които все още, по думите му, са свободен електрон, към момента не е известно накъде ще се ориентират, само че са настроени против Ердоган.

" Затова за него са доста значими гласовете, които ще дойдат от чужбина. Само в Германия има близо милион и половина турци с двойно поданство, които имат право да се включат в изборите ", акцентира той.

Турският президент Ердоган събра 15 хиляди последователи от цяла Европа на избирателен протест в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Той прикани присъстващите да гласоподават за него и ръководещата Партия на справедливостта и развиването на 24 юни. Голяма част от последователите му пристигнаха от Холандия, Германия и Австрия - страни, които не разрешиха турски предизборни прояви своя територия.

В Сараево Ердоган прикани турците, живеещи в Западна Европа, да играят дейна роля в политиката на страните, в които живеят и да вземат тяхно поданство.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР