Не много хора решават радикално да променят външния си вид.

...
Не много хора решават радикално да променят външния си вид.
Коментари Харесай

12 знаменитости, които имаха смелостта да разрушат идеалния си имидж за нетрадиционна роля

Не доста хора вземат решение коренно да трансформират външния си тип. Въпреки това актьорите, които се влюбват в героите си, са подготвени на всичко, с цел да изиграят ролята с искра и да показват на публиката подобен воин, в чието битие желаят да повярват от пръв взор. И даже фактът, че е съвсем невероятно да разпознаете тези актьори в грима, не се трансформира в спънка за тяхното прераждане.

Решихме да си напомним актьорите, които елементарно се отхвърлиха от външния си тип, с цел да изиграят мечтана роля. И в бонуса ще ви разкажем за актрисата, която нееднократно се е съгласявала на сходни промени във външния си тип.

Уинона Райдър – “Едуард ръце-ножици ”

Сюжетът на кино лентата е спомените на стара жена, която споделя личната си история на внучката си. Уинона въплъщава както старата Ким Богс, по този начин и героинята в младостта си.

Джим Кери – “Лемъни Сникет: 33 несгоди ”

Джим Кери съумява да се превъплъти в най-различни герои без усложнения. Например, той безапелационно изобрази основния изверг на поредицата, граф Олаф, на екрана. Той също по този начин се маскира като двама други герои – помощника на Стефано и капитан Шам.

Хали Бери – “Облачен атлас ”

В този филм актрисата изигра 6 функции едновременно. За една от тях тя е гримирана толкоз ловко, че Хали може да бъде разпозната в тази роля единствено като види надписите.

Крис Еванс – “Snowpiercer ”

Превръщането на Капитан Америка в дрипльо, който яде съвсем естествена храна, се оказа мъчно. Въпреки това дизайнерите на костюми и гримьорите въпреки всичко съумяха да скрият външния тип на супергерой зад професионалния грим.

Камерън Диас – “Да бъдеш Джон Малкович ”

Камерън също претърпя трагични промени, с цел да сътвори облика на Лоти Шварц на екрана. Освен това актрисата не е очаквала, че хората няма да я разпознаят в тази роля.

Килиън Мърфи – “Тихо място 2 ”

Далеч от същинския си външен тип, обликът беше пробван и от Килиън Мърфи, който се появи на екрана с гъста брада и наново израснала коса.

Оливия Кук – “Аз и Ърл и умиращото момиче ”

За ролята в тази лента актрисата реши да обръсне главата си, с цел да изобрази по-точно момиче, което се бори с левкемия.

Блейк Лайвли – “The Rhythm Section ”

Късата коса и нездравословният външен тип са единствено първокачествен грим, който актрисата трябваше да приложи за снимането на фотографията. Но когато тя сподели такова лице в обществените мрежи, някои взеха решение, че това е типът на Блейк без грим.

Джаред Лето – “Mr. Nobody ”

Джаред съумя да изиграе ролята на 118-годишния Немо Никой – последният смъртен човек на Земята.

Манди Мур – “Това сме ние ”

Манди Мур също се опита на старостта, която добави повече от 40 години благодарение на грим. В сериала нейната героиня също е показана като млада, само че с развиването на събитията тя, като всеки човек, минава през пътя на израстване и смяна.

Уилем Дефо – “Сянката на вампира ”

Ролята на артиста върколак Макс Шрек е изпълнена от Дефо през 2000 година За умелото си преобразяване той даже е номиниран за Оскар в категорията „ Най-добър поддържащ артист “.

Моника Белучи – “Братя Грим ”

В подобен злокобен облик виждаме героинята Моника единствено за няколко минути, само че е малко евентуално да успеем да забравим Огледалната кралица. Между другото, във филмовата приказка тя е показана най-вече без тежък грим, в благородно облекло, както във втория кадър.

Бонус: Ема Томпсън

Актрисата, която в действителност може да изиграе всеки, ловко изобрази разнообразни герои. През 2004 година тя се появи за първи път като ексцентричната Сибил Трелони, професор по гадаене в поредицата филми за Хари Потър. През 2005 година тя става магическата бавачка Матилда Макфий. И през 2021 година тя въплъти на екрана основния антагонист на лентата “Круела ”, баронеса декор Хелман.

А какви майстори на прераждането в света на киното познавате?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР