Не мисля, че предизборна кампания трябва да се води с

...
Не мисля, че предизборна кампания трябва да се води с
Коментари Харесай

Президентът поряза Борисов: Не трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Не мисля, че предизборна акция би трябвало да се води с пари от държавния бюджет, съобщи президентът Румен Радев. Така той разяснява премиерските прояви от последните дни, както и отхвърли на Бойко Борисов да избере дали да излезе в отпуск до вота, или да спре ръководенето на предизборния съдружен щаб на ГЕРБ. Както ДУМА към този момент писа, Българска социалистическа партия подаде тъжби до ЦИК и Съвет за електронни медии за потреблението на държавен запас за предизборната акция на ГЕРБ и осъди държанието на Борисов.

Премиерът иронизира, че Българска социалистическа партия го надценявали, в случай че считали визитата на папата за предизборна акция. Борисов не счита, че нарушава разпоредбите за финансиране на предизборната акция и пропаганда. Той отхвърли да излезе в длъжностен отпуск, какъвто апел насочиха социалистите, и реши да нападна президента. " Когато си изпратиш шефа на пресцентъра за лидер на евролистата на Българска социалистическа партия, е ясно, че имаш политическо отношение. Трябва ли и той да излезе в отпуск ", попита той риторично.

Радев акцентира, че е равно далечен от всички партии. Не мисля, че давам някакъв мотив въобще да се мисли в тази тенденция, съобщи той и напомни, че началникът на кабинета му Иво Христов първо е напуснал президентската институция и тогава е почнал да води предизборна акция, от което могат да се поучат и други участници в акцията.

" Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си информация какъв брой съветници и секретари на предходни президенти още по времето на мандатите на тези президенти какви постове след това са заемали. Така че това е нещо обикновено. И госпожа Елена Йончева напусна президентството в желанието си да се кандидатира за депутат. Моите условия са ясни - напуща се президентството и всеки е кадърен да се кандидатира за каквото си изиска. Така че тези упреци са безусловно несъстоятелни ", отвърна президентът.

Опитите свадите с парцелите на властта да бъдат заглушени с всевъзможни други мероприятия няма да сполучат, тъй като жителите към този момент чакат разнищване на тези кавги и действителни дейности и противопоставяне на корупцията, добави Румен Радев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР