Не мисля, че има каквото и да е разцепление в

...
Не мисля, че има каквото и да е разцепление в
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Не мисля, че има каквото и да е разцепление в парламентарната група на ПП

Не мисля, че има каквото и да е разединение в парламентарната група на Политическа партия, съобщи ръководителят ѝ Андрей Гюров в " Панорама ". Нашата позиция е доста ясна - ние сме за изпращането на оръжие в Украйна, добави той.

Гюров и Даниел Митов, също посетител в студиото, влязоха в спор поради доставките изтребители Ф-16 и днешното гласоподаване в Народното събрание за закупуване за втора партида. Гюров изясни, че част от депутатите от Политическа партия имат подозрения по кое време ще бъдат доставени първите самолети.

" Те не са съгласни с метода, който беше застъпен от господин Борисов - да се купят самолети на картинка, без да се знае по кое време ще бъде доставката и без да има гаранции за нея. Като характерен финансов министър Асен Василев държеше да има гаранция в плана за решение, че заплащанията за втората партида ще бъдат направени тогава, когато се достави първата ".

Първо, Асен Василев не е характерен финансов министър и второ - няма самолети на склад, отговори му Даниел Митов.

" Не мога да кажа в каква посока отива този парламент. Ние искахме да го спасим, с цел да му дадем опция да работи в посока решение на проблемите на бизнеса и жителите. Днес видяхме, че едни хора са мощно загрижени за това а върнат хартиената бюлетина. за жалост партията се оказа по-важна от ползите на жителите.

Андрей Гюров и Даниел Митов още веднъж влязоха в спор, този път поради машинното гласоподаване. Гюров съобщи, че изборната интензивност в секциите с хартиени бюлетини е доста по-ниска от тази в секциите с машини. Според Митов цифровата просветеност на българите е под 30%

" Една нация, която е цифрово необразована, не може да я хвърлите в 100% машинно гласоподаване и да не дадете избор на хората ", сподели депутатът от ГЕРБ.

Гюров му отговори, че това са лозунги.

" Тези причини просто не са годни и това, което виждаме, е че това е извънредно значимо и това болшинство го слага пред проблемите на българските жители, само че и толкоз се бърза а се одобри хартиената бюлетина, че потъпкваме правилника. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР