Не крия своите забележки и критики, понякога остри, към държавния

...
Не крия своите забележки и критики, понякога остри, към държавния
Коментари Харесай

Плевнелиев нападна Радев и заяви: Бих наложил вето на антикорупционния закон

Не укривам своите забележки и рецензии, от време на време остри, към президента Румен Радев. Това съобщи на специфична конференция президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев , който регистрира активността си една година след края на мандата, съобщи кореспондент на Actualno.com .
По думите му в доста от случаите Радев работи тайно и демонстрира двойни стандарти . Плевнелиев даде образец със глобите против Русия, като по думите му президентът ги поддържа в чужбина, само че у нас непрестанно ги слага под подозрение.
" Двоен стандарт беше демонстриран и във връзка с СЕТА. Да си мълчиш и по-късно по този потаен метод да дадеш съглашението на Конституционния съд, това е двоен стандарт и тайно деяние, което ще повлияе на репутацията на президентската институция ", съобщи още Плевнелиев.
По думите му Радев е работил по този метод и по тематиката " Истанбулска спогодба ". " Казвам го най-отговорно. Видях няколко огромни неща - лъжата победи истината със страшна мощ. В рамките на дебата видях двоен стандарт от позиция на Българска социалистическа партия, която се трансформира в антиевропейска партия ", сподели някогашният президент и добави, че във връзка с Конвенцията народът е бил обезпокоен съзнателно, само че без съществуване на спор всъщност.
" Станахме очевидци на партийно-партизански метод. Много политици би трябвало да се извинят ", означи още той и приключи тематиката със заключението, че тези подходи са метод България да бъде отклонена " от правия път ". Бившият президент поздрави премиера Бойко Борисов за Истанбулската спогодба, който дал, по думите му, най-хубавото решение - да се върви текст по текст за Конвенцията.
Плевнелиев въпреки всичко означи, че Радев се оправя добре " във връзка с патриотични мероприятия ", само че акцентира, че не са продължени начинания на предишни държавни глави - да вземем за пример не е призован съвета на президентите.

Вътрешна политика
На въпрос на Actualno.com по какъв начин вижда огромната тематика за битката с корупцията и ще бъде ли ефикасен новият антикорупционен закон по този начин, както бе признат от Народно събрание, Плевнелиев съобщи, че доста пъти сме се проваляли до момента поради корупцията.
" Тя съществува, тя е рак за обществото и страната. Новоприетият закон е някаква стъпка, само че той ще бъде прилаган от институциите, а в тях е и корупцията. Законът не е съвършен. Второ, централизирането на институциите не може да е магическа формула за битката с корупцията, който може да докара до триумф. Знаете, на практика никой не беше наказан за корупция ", сподели още той.
Плевнелиев беше безапелационен, че в случай че към момента беше държавен глава, . " Но върху правилата и смисъла за битката с корупцията по образеца на европейската отбранителна политика и Щатите ", означи той.
Относно държавното управление, Плевнелиев съобщи, че обединението сред " Обединените патриоти " и ГЕРБ е обогатила българската народна власт по метода, по който е била основана - транспарантно и пред очите на хората. " Никога не нарекох българските националисти " патриоти ". Противопоставям се на опитите българския национализъм да бъде " монополизиран " от българските националисти ", открои обаче той.
На въпрос дали ГЕРБ са изгубили преднамерено президентските избори през 2016 година, когато кандидатурата на Цецка Цачева не беше призната изключително задушевно, Плевнелиев съобщи:
" Със загубата на моя максимален наследник алармирах всички свои другари по света. Сигнализирах, че има сериозен проблем. Тази човешка покруса стартира да натежава доста в посоката да не се кандидатирам за втори мандат. Имал съм чисто политически разоговори по тематиката и с Бойко Борисов, и с Радан Кънев по тематиката. Разговарях с други политически фактори в дясното пространство. Имал съм срещи с Меглена Кунева, с Цветан Цветанов. Най-отговорно декларирам, че във всичките тези диалози още повече в мен се затвърди усещането, че това ще е жестока борба непременно . "
Той означи, че Кънев, тогава водач на ДСБ, го е излъгал. " Само няколко дни след диалога ни той разгласи обществено предлагането да стана претендент на ДСБ и Реформаторския блок. Бях гневен от това. Вдигнах телефона и звъннах на Борисов, Цветанов и Кънев ", спомни си той.
По думите му самите дейности на Радан Кънев са били необясними и проблематични: " Не ги чаках, това беше потрес за мен. " " Не беше правилно от политическа позиция. Тогава споделих на Борисов и на Цветанов, че още на другия ден ще изляза с политическа декларация, с цел да разсека този възел ", означи Плевнелиев, като изрази мнение, че " синият " водач тогава е постъпил по този метод, с цел да " ускори личните си позиции ".
Външна политика
Относно външната политика Плевнелиев открои договорът за добросъседство с Македония като " историческо достижение за българската външна политика ". " Поздравявам държавното управление от все сърце. Поздравявам ги и за българското малцинство в Албания ", сподели още той.
" Не съм склонен с това, че светът е в студена война, само че споделям, че сме в леден мир, който употребява всички похвати на студената война - хибридни закани и геостратегическо опълчване ", означи президентът, като добави, че Европейският съюз се сблъсква с нещо непознато до момента. " Десетки страни бяха безусловно замразени, на тях им бяха спретнати замразени спорове . Това е новаторско средство, създадено от Русия, само че и освен, с цел да се държи една страна в послушание ", безапелационен беше той и посъветва:
" Има световна борба за преразпределяне на сфери на въздействие и в нея България би трябвало да се държи европейски ".

Отчет
В началото на събитието някогашният президент даде доклад за свършеното от него след края на мандата му, като беше безапелационен, че няма да се върне назад в дейната политика . " В демократичните страни всеки има стеснен мандат, няма неприятно да дадеш път на идващите ", означи Плевнелиев и добави, че е отказал доста предложения за интернационалните постове, тъй като не се бори за такива. " Служих и не преставам да послужвам на България ", сподели той.
На въпроса какво прави един президент след края на мандата си, той отговори, че е приказвал с десетки президенти и е задал точно този въпрос. " Виждате какво се случи с президента Първанов. Той направи стратегическа неточност с политическия си план (има поради партия АБВ, бел. ред.). " Опита се да се върне в Народното събрание и виждате, че не се получи ", заключи Плевнелиев.
Според него един сполучлив президент след мандата си прави няколко неща, измежду които най-важното е да е деен външнополитически . " Той продължава да е лице на България пред света. Считам, че съставлявам добре България по света, участвах в голям брой интернационалните конгреси. Участвам Трилатералната комисия, член съм на Европейския съвет по външна политика и на Международния център за приемливост и разговор ", сподели някогашният президент.
" Искам да откроя признанието, което получих в края на мандата - признанието " Приятел на Израел ". Аз бях притежател на премията през 2016 година Поканиха ме да изнеса основни речи в няколко китайски университети. Вече съм почетен професор на два китайски университета. Тази година ще има също поредност от мои речи в университета " Синхуа ". Бях определен за почетен професор и на Пекинския естествен университет. Бях поканен на доста конгреси по света в Австрия, в Германия, във конгреси за нововъведения и стартъпи ", добави още Плевнелиев.
Той означи и че едно от главните неща за някогашните президенти е да създадат своя фондация. " Аз направих своята, която се споделя " Решения за бъдещето ". Нося 100% отговорност за нея. Тя работи непретенциозно. Нямаме нито един лев дарения от страната или интернационалните институции. Тя се финансира отчасти от дарения на българи. Всеки лев обществен. Нито един държавен план няма фондацията ми. Чрез нея ще продължаваме да даваме решения за резистентен мир на Балканите ", сподели още някогашният държавен глава.
" Ще не преставам да бъда деен външнополитически и вътрешнополитически - издирван съм, канен съм ", похвали се той. " Заявявайки изрично, че не съм деен политик, аз оставам деен жител. Следя доста деликатно какво се случва в страната и съм подготвен да работя , в случай че видя, че тя се отклонява от правия път ", предизвести той.
По думите му той посещава голям брой български градове и села, като това било част от неговото схващане, че президентът би трябвало да може да си приказва с народа.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Политика  Горанов: До 2021-а не планираме да променяме акцизите на цигарите Горанов: До 2021-а не планираме да променяме акцизите на цигарите  Цветан Цветанов ще закусва с Тръмп Цветан Цветанов ще закусва с Тръмп  Манолова: Държавата би трябвало да накара работодателите да си заплащат заплатите Манолова: Държавата би трябвало да накара работодателите да си заплащат заплатите  Джамбазки: Македония е българска и гърците нямат никакви учредения за митинги Джамбазки: Македония е българска и гърците нямат никакви учредения за митинги  Картички за Св. Валентин - с прасенце и отпратки към политическата реалност Картички за Св. Валентин - с прасенце и отпратки към политическата реалност Интервю Още Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондон
Христо Пенчев е от младежите, на които несъмнено се въ...
Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Поредно самопризнание за " Формата на водата "
Мексиканският режисьор и сценарист Гилермо дел Торо получи премията на Гилдията на американските режисьори за кино лентата си „ Формата...
НЗОК: Най-голям преразход в бюджета на кас... Арестуван е " министърът на информацията " н... Меркел: Не е ясно какъв брой ще продължат прего... Третият политически изпит на Слави Трифоно... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Седмичен хороскоп за 5-11 февруари
Овен През тази седмица бъдете по-активни в персоналните ви връзки. В първите дни от интервала са вероятни не доста приятни изненади в това...
Дневен хороскоп за 5 февруари Почина предприемачът Стефан Шарлопов Трима починаха при тежка злополука в прох... Мъж от село Ветово пусна публикация, че продава... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Стотици хиляди скандират в Атина: " Макед...
При мощни ограничения за сигурност, със затворени улици и метростанции площад " Синтагма " пред гръцкия парламент през днешния ден се трансформира в място за п...
" Ал Кайда " призна за свален съветски аероплан Зигмар Габриел: Новата нуклеарна конкуренция в... Джамбазки: Македония е българска и гърците... Почти 1,5 млн. лева ще коства преброяването...  www.expert.bg  Борисов: 12% е растежът на приходите в бюджета за януари от горива Борисов: 12% е растежът на приходите в бюд...  Горанов: Акцизите на цигарите няма да се трансформират до 2021 година Горанов: Акцизите на цигарите няма да се...  Онлайн измамите не престават да бъдат голям проблем за множеството компании Онлайн измамите не престават да бъдат огр...  Почина Стефан Шарлопов Почина Стефан Шарлопов  www.iwoman.bg  6 неща, които ще научиш откакто заживеете дружно 6 неща, които ще научиш откакто заживе...  Седмичен любовен хороскоп за 5 - 11 февруари Седмичен любовен хороскоп за 5 - 11 февр...  Така пренасяте милиони бактерии в очите си Така пренасяте милиони бактерии в очите...  Спечелете вечеря за двама за Св. Валентин в ресторант The View Спечелете вечеря за двама за Св. Валенти...  http://www.sportlive.bg  Резултати в НБА Резултати в НБА  Съдията чества отсъдената дузпа за Тотнъм против Ливърпул (ВИДЕО) Съдията чества отсъдената дузпа за Тот...  Славия чака национал на Славия чака национал на " Овча Купел " пре...  Трансферът на Жуниор Мапуку още не е реалност Трансферът на Жуниор Мапуку още не е фак... Интервю Още Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондон
Христо Пенчев е от младежите, на които несъмнено се въ...
Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Плевнелиев атакува Радев и съобщи: Бих наложил несъгласие на антикорупционния... 35 0 Инспекторатът към Висшия правосъден съвет стана на 10 години... 29 0 Потвърдено: Spice Girls се събират!... 54
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР