Не изключвам такава възможност. Единственото, което изключвам, е ПП-ДБ са

...
Не изключвам такава възможност. Единственото, което изключвам, е ПП-ДБ са
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Не изключвам Пеевски да е част от ротациите, но ПП-ДБ няма да подкрепят такъв вариант

Не изключвам такава опция. Единственото, което изключвам, е ПП-ДБ са бъде част от болшинство, което поддържа подобен вид и подобен сюжет на развиване. Така Стоян Михалев от ПП-ДБ отговори на въпрос на Нова тв дали е допустимо при ротациите в държавното управление след акад. Денков и Мария Габриел да пристигна Делян Пеевски. Има нужда от такава роля - разяснява той ролята на Пеевски като балансьор в сглобката в този момент.

Знам, че доста хора се нервират от това негово държание, само че би трябвало да си разбираем за какво е то. Пеевски се стреми доста интензивно да излезе от листата Магнитски, Борисов се стреми да не влезе. Това са на пръв взор сплотяващи старания, само че са разнопосочни по своето векторно деяние. Затова доста от обществените знаци, които виждаме, са подбудени от тези ползи, разяснява Михалев.

Ние сме парламентарна народна власт и зад избора на Пеевски стоят забележителен брой гласоподаватели. Ние нямаме отношение към тях, те го дефинират като фактор. Така че той има правото да съставлява тези хора и да пази техните ползи или своя личен, разяснява още депутатът от ПП-ДБ.

Но по този начин или другояче държавно управление и поддръжка с Пеевски ние не сме договаряли, сподели още Михалев. И подсети думите на водача в оставка на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който в началото сподели, че е безусловно срещу каквото и да е държавно управление и такова болшинство. Няколко дни по-късно нещо се случи и внезапно той стартира да приказва други неща, добави той.

Формално е предложение на ГЕРБ, отговори Михалев на въпрос чии е съгласно зам.-председател в ДАНС.

От едната страна е ПП-ДБ, а от другата страна е ГЕРБ, само че с доста сериозен съпорт от Движение за права и свободи и Пеевски - по този начин депутатът разказа " питата " на властта в този момент. И сподели, че персонално той е срещу Пеевски да бъде включван в ротацията.

За промените гласовете на ПП-ДБ и ГЕРБ са задоволителни, само че има неща, които няма по какъв начин да минат без спомагателна поддръжка. Но това не може да е залог. Това държавно управление бе контрактувано по този начин, че даже самата ротация да не нанесе огромни лични промени, а и да нанася такива, би трябвало да бъдат контрактувани сред всички, разяснява. И подсети, че има конституционна процедура, посредством която се гласоподава за новия кабинет.

Това е една доста сложна структура, която потегли. И не е елементарно всеки ден, добави Михалев. Ако отпаднат основанията за битие на това държавно управление, ние няма да участваме, посочи депутатът.

Очаквам тези предизборни пристрастености да се успокоят и да се седне на масата, само че към този момент на кардинална основа, а не аморфна опозиционност, разяснява още Михалев. Той бе безапелационен, че не е допустимо единствено Демократична България да поддържат държавно управление и да се разделят с Политическа партия.

Нормално е да се разиска активността на обособените министерства през рамките на този мандат и да се вземат общи решения - в случай че някъде има проблеми, те да бъдат добре артикулирани, сподели още Михалев. Той отхвърли да прави оценка обособени министри. Според мен се оправят. Цялото държавно управление се оправя в извънредно сложна среда - и местна, и интернационална.

И на ГЕРБ не им е елементарно - след тези резултати в техните структури има напрежение, би трябвало да бъдат успокоени хората. Но би трябвало да се върнем към значимите задания и съответните цели, които са затлачвани с години, разяснява още депутатът от ПП-ДБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР