Не изключвам да има забавяне в изпълнението на коалиционното споразумение.

...
Не изключвам да има забавяне в изпълнението на коалиционното споразумение.
Коментари Харесай

Пловдивски депутат: Цената на руския газ нарасна около 3 пъти, този от САЩ е по-евтин

Не изключвам да има закъснение в осъществяването на съдружното съглашение. Все отново да не забравяме, че той беше подписано декември месец. Оттогава рецесиите в България и към нас са много доста и разнородни, само че не мисля, че ще има нарушаване на съдружно съглашение. Това съобщи пред bTV националният представител от Пловдив Росен Костурков от " Продължаваме промяната “.

Европейският съюз и Европа като цяло е тръгнала по пътя да понижи зависимостта си от Русия в полето на изкопаемите горива. Това е реалност и е напълно разумно, тъй като Русия се потвърди като некоректен сътрудник, на който не може да се разчита с тези смени на изискванията по настоящите контракти, които се извършват. Истината е обаче, че в Европа сега има дефицит на газ, който няма от кое място другаде да бъде набавен, с изключение на от съветските залежи, разяснява още депутатът във връзка рецесията с доставките на газ.

Според него съветският газ не е толкоз на ниска цена.

“От март месец до този миг цената му набъбна към 3 пъти. Газът, който ще тръгне от 1 юли в цялостния си размер от Азербайджан е тъкмо 3 пъти по на ниска цена от съветския газ сега, а и газът, който ще доставяме полутечен газ с кораби от Съединени американски щати също е по-евтин, означи Росен Костурков.

" Позицията на страната за Северна Македония е ясна, до момента в който тази страна не извърши изискванията, които сме сложили, с цел да можем да й разгадаем да тръгне към договаряния с Европейския съюз. Това няма да се промени, по този начин Росен Костурков разяснява апела на премиера президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за еврочленството на Северна Македония.

" Геополитическата обстановка и на Балканите се промени внезапно след започването на войната в Украйна. Тук е моментът да забележим доколкото нашият народен интерес в подтекста на събитията, които се случват сред Македония и Албания, е предпазен сега и какво би трябвало да създадем, с цел да бъде предпазен, уточни депутатът.

Премиерът желае привикване на КСНС тъкмо по тематиката Северна Македония и геополитическата конюнктура към нея, изясни Костурков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР