Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за

...
Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за
Коментари Харесай

Мария Капон: Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за пенсиите |

Не желаеме да влизаме в клопката на служебния кабинет за метода, по който се актуализират пенсиите, съобщи Мария Капон от " Изправи се БГ! Ние идваме " пред бТВ.  

" Ние желаеме минималното нарастване на най-ниските пенсии да бъде най-малко 369 лева. Ще ви кажа за какво е капан – тъй като разбъркано върху всички пенсии става въпрос от 300 лева пенсиите да станат 341 лева И забележете – вътре в тези 340 лева са включени 50-те лв., които са за мярката по Коронавирус. Тоест най-ниските пенсии ще се намалят, както сподели госпожа Зайкова, която аз доста обичам. В джоба, в портмонето ще има 10 лева по-малко съгласно плана, препоръчан от служебния кабинет, когато добавим добавката, която беше краткотрайна добавка за Коронавирус, а ние виждаме, че все още не сме излезли от обстановката ", разяснява Капон.

По думите й обединението упорства покачването да е на два стадия, само че " би трябвало да подсигуряваме, че в този момент няма да струва това на бюджета 130 млн., а може да коства 155 млн. лева "   

Тя беше безапелационна, че има пари в бюджета за повдигане на пенсиите.

" Ние държим на обществените ограничения, които сме дали обещание. Една от тях е, първо, приемаме, че в случай че е допустимо да има това нарастване, и на втора стъпка да има преизчисляване. Абсолютно изрично би трябвало да понижим първо ножицата, защото намалявайки ножицата, някак си обидно е да приказваме дали 340 или 369 лева. Нека да се опита някой да живее с 300 лева. Тук не е въпрос какъв брой е заслужено, тук е въпрос и на човешко отношение, трябва да успеем най-малко да прекрачим дребна част над инфлацията ", изясни Мария Капон.

Тя добави, че няма по какъв начин да се доближи инфлацията и това би трябвало да се каже почтено на хората. Според нея има схващане по въпроса от представителите на Има Такъв Народ. Преговори вървят всеки ден, като на следващия ден ще се разискват проблемите в земеделието и екологията.

Капон разяснява и предлагането на ръководителя на Народното събрание Ива Митева пленарните съвещания да са само две седмици и две седмици да се работи в комисиите.

" Нашата парламентарна група е изрично срещу още в началото на това предложение, макар че това е европейска процедура да има две седмици за комисия, една за пленарни съвещания и една за района. Но едно е да приказваме за Европейския парламент, друго е да приказваме за нашата реалност. Ние смятаме, че би трябвало пламенно да работим в Народното събрание. Нямаше такова предложение в плана на краткотрайната комисия по организацията и правилника на Народното заседание. То е само за мислене за бъдещето ", съобщи Мария Капон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР