Не искаме да бъде поставян въпросът така – инвеститори срещу

...
Не искаме да бъде поставян въпросът така – инвеститори срещу
Коментари Харесай

Председателят на WWF: Не искаме да има сблъсък на инвеститори срещу еколози

Не желаеме да бъде поставян въпросът по този начин – вложители против екозоли, не желаеме конфликт и опълчване, сподели в „ Тази събота и неделя” ръководителят на неправителствената организация WWF Веселина Кавръкова.

Преди дни 10 организации излязоха с остра декларация против WWF, като главното обвиняване е, че те се месят безпардонно в екологичните и бизнес процеси в страната ни.
Меглена Плугчиева за природата, ски пистите и идния конгрес в Давос Не бива нито да заключваме нашите територии и да бъдат безусловно недостъпни, нито пък да бъдат унищожени, разяснява тя
Преди няколко седмици в студиото на BTV посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева упрекна WWF, че през 2017 година са разпространявали флаери там, с цел да осведомят какво се случва в Пирин. Според нея това не е верният метод за деяние, а би трябвало да се търси добра връзка за решение на проблемите.

" Ние организирахме акция за опазване на най-големите естествени места в света WWF – единствено 200 нещо са те и някои са под сериозна опасност от стопански действия. „ Пирин” също е обект на ЮНЕСКО, той е приет и за международно важен. Не желаеме тази акция да е против България, не се изправяме против съответен капиталов план. Ние настояваме за правда и съблюдаване на правовия ред в държавата”, отговори на обвиняванията Кавръкова.

Тя означи, че в тази ситуация с „ Пирин” природозащитната организация упорства законът да бъде прилаган качествено, вярно и пълноценно.

„ Това в действителност и съдът отсъди”, добави Кавръкова.
Върховен административен съд анулира измененията в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " Решението на петчленния състав е дефинитивно
Според Добромир Добринов у нас особеното вътрешно законодателство и другите географски особености пречат да имаме и развиване на туризма, и опазване на природа.

Снимка: bTV

Той бе безапелационен, че въз основата на външни научни изводи излиза наяве, че вследствие на създаване на тези уреди, паркът е повлиян отрицателно.

„ И в двете правосъдни, каузи едното не е завършило, за смяна на проекта на „ Пирин” – единствената научна информация, на която сме се позовавали – не е наша. Ние сме се позовавали на публична научна информация. Не е направена от нас. Тя показва, че вследствие на създаване на тези уреди, паркът е повлиян негативно”, сподели Добринов.

Кавръкова изрично отхвърли обвиняванията на 10-е организации. Тя съобщи, че са социална организация, работят в интерес на хората и за запазване на природата и всеки може да се запознае с тяхната активност, защото тя предстои на сериозна отчетност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР