Не искам предсрочни избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Не искам предсрочни избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Борисов към Продължаваме промяната: Не предлагаме коалиция, нито искаме предсрочни избори

Не желая предварителни избори. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто стана ясно, че " Продължаваме Промяната "  няма да беседва с партията му за сформиране на държавно управление.

От всичко, което сътвориха, това им е най-хубавият вид и безусловно ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се вършат че не са ни разбрали –  ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната, добави той. 

Припомняме, че във вторник лидерът на ГЕРБ  излезе с предложение контактна група да води договарянията за сформиране на коалиция сред партиите, които влизат в 48-ото Народно заседание. Според Борисов в преговорните екипи би трябвало да бъдат поканени хора с безспорна евроатлантическа известност. По тематиката " анти-Путин ", да вземем за пример, той уточни имената на Плевнелиев и на Паси, които да бъдат модератори в диалозите, като и двамата одобриха тази задача. Засега обаче не е оповестено кои други специалисти ще влязат в тези екипи.  

" Нормално е след избори всички да сме в разнообразни настроения. Изборите демонстрираха, че народът каза " Да " на ГЕРБ, само че не сподели ГЕРБ да ръководи самичък. Аз разбирам, че им е комфортно да ни приписват " Възраждане " като опция, те имат своите достолепия, само че за нас, за разлика от тях за мен е значимо какво мислят посолствата, тъй като те са директните изразители на политиката на тяхната страна. Аз се преценявам с Европейския съюз и НАТО. Темата, по която не чух от Политическа партия да приказват е, освен запазването на евроатлантическата ориентировка, а пряко да подкрепяме нашите другари от Украйна, както го прави целия либерален свят. Те даже увъртат и споделят, че с съперника на това - Българска социалистическа партия, ще вършат коалиция ", съобщи Борисов. 

Според водача на ГЕРБ похватът с медиатори и контактни групи ще проработи и нищо не е изгубено като отново посочи няколко тематики, по които да се реализира единодушие. Първата е войната в Украйна, а втората - диверсификацията на газовите доставки. 

" Първата и най-важна тема, по която би трябвало има единение, е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата, намираме се в непосредствена непосредственост, има закани за нуклеарни удари, обстрел на Запорожие, неразбираема благосъстоятелност на Запорожие – по-точно Путин споделя, че е негово, а то не е. Затова контактната ни група е от хора, които са доказали пред евроатлантическите ни партньори  с техните позиции. Затова излъчихме двама - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, като оставихме отворена вратата за всеки, който пожелае от другите партии, да вкара в този преговорен екип човек ", добави водачът на ГЕРБ.

Втората предпочитана тематика, съгласно Борисов, е диверсификацията на нуклеарното говиро, петрола, газа и привеждането им в съответните контракти. Стана ясно от служебното държавно управление, че те танкери не са договаряли, не са подписвали, не са обезпечили. 

" Ние би трябвало да имаме доста гъвкаво държавно управление и парламент, тъй като по такива тематики единствено Народното събрание може да взима решение ", сподели още Борисов. " Ако ние влезем по този начин разграничени в Народното събрание, по какъв начин ще одобряваме бюджета ", попита той.  

Според него програмата, която показаха от " Продължаваме промяната " не може да се извърши със опазване на 3% недостиг в бюджета.

Относно коалиция с Движение за права и свободи, той сподели: " Движението е партия, която ще поддържа всички неща, които изброиха през днешния ден Политическа партия. Те са и за хората, и за НАТО, и за Европейски Съюз. Като ги поддържа, това коалиция ли ще бъде? Аз коалиция съм декларирал, че се прави единствено със сестрински партии - от евроатлантическия блок ", акцентира той. 

По повод заявките за закупуване на самолети " Грипен ", Борисов разяснява, че съгласно него втората част на новата ни ескадрила би трябвало да е формирана от същия вид самолети като първата - Ф-16. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР