Не е задължително футболистите да се занимават с футбол след

...
Не е задължително футболистите да се занимават с футбол след
Коментари Харесай

Помните ли тези играчи от Ла Лига? Сега се занимават с политика, литература, биотехнологии

Не е наложително футболистите да се занимават с футбол след дейните си кариери. Това потвърждават шестима някогашни играчи от испанската Примера, подбрани в материал от медийния център на LaLiga.

Бебето и Ромарио - в политиката

Едно от незабравимите преследвания за купата в Ла Лига - от сезон 1993/94, опълчва Депортиво Ла Коруня и Барселона дружно с бразилските сънародници и отборни противници Бебето и Ромарио. Тимът от Галисия изпуска дузпа в добавеното време в последния кръг от шампионата, с цел да сервира купата на " Дрийм тийма ", в който тогава свети и името на Христо Стоичков. Бебето и Ромарио подвигат дружно международната купа с Бразилия малко повече от месец по-късно. Неотдавна двамата оформят и политически тандем в Бразилия и даже съставляват партия " Podemos " в локалната и националната власт в Страната на кафето.

 Жулиан Ескюде - в ресторантьорския бизнес

Защитникът Жулиан Ескюде става различим в Испания за шест и половина сезона с екипа на Севиля. Френският защитник подвига цели седем трофея с " бяло-червените ", в това число две купи от Лига Европа и две от шампионата за Купата на краля. Сега Ескюде развива бизнес в Мадрид, където става все по-разпознаваем в ресторантьорския отрасъл. Той открива два ресторанта, които получават доста положителни мнения в испанската столица. Ескюде залага на висококачествено месо от Испания и родната му Франция.

Гайска Мендиета - DJ

Гайска Мендиета от интервала си във Валенсия е считан за един от най-класните полузащитници в света. Той е на прага от европейска популярност с " лос че " и достиженията му не са занемаряване. Привържениците на " прилепите " още помнят фамозното му попадение във вратата на Атлетико Мадрид във финала за Купата на краля от 1999 година. В Испания той носи и екипа на Барселона. След дейната си кариера се отдава на музиката. Първоначално е китарист в бандата Gasteiz Gang, а по-късно взема решение да поеме пътя на DJ. Освен че способства за нощния живот в Лондон и на Ибиса, той всяка година пуска музика и в градовете, приемащи финалите в Шампионската лига. Мендиета също по този начин е дипломат на Ла Лига.

Бодо Илгнер - публицист на разказ

 Бодо Илгнер е добре прочут в света на футбола, откакто реализира огромни триумфи. През 1990 година става международен първенец с Германия, а в края на 90-те натрупа интернационална популярност и с Реал Мадрид. През 1998 година оказва помощ на " белите " да завоюват Седмата - купата от ШЛ още веднъж е на " Бернабеу " след 32 години очакване. Илгнер остава на Чамартин до 2001 година, защото мястото на вратата към този момент е заето от Икер Касийяс. След отказването си от спорта Бодо и жена му Бианка се местят в Аликанте, където дружно написват разказ на немски език, озаглавен " Alles " (всичко). Главният лирически воин е вратар от международна класа, който е замесен в завършения на и отвън терена.

Матийо Фламини - биотехнолог

Матийо Фламини е част от отбора на Хетафе през предишния сезон, който се разминава с Шампионската лига, само че пък реализира най-високото си класиране в историята. Паралелно с футбола, Матийо развива и доста сполучлив бизнес с биотехнологична компания. Години по-рано той и негов другар стартират разработвене на киселина, потребна за развиването на еко вещества. Многомилионният бизнес план към този момент е движен от над 400 служащи в Италия и Холандия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР