Не е вярно, че служебното правителство купува нови самолети. То

...
Не е вярно, че служебното правителство купува нови самолети. То
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Кабинетът не купува нови самолети, а събира оферти

„ Не е правилно, че служебното държавно управление купува нови самолети. То не може ". Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов, съобщи БГНЕС.

„ Кабинетът не купува самолети. Той събира предложения и задачата е те да бъдат показани в Народното събрание и да се вземе осведомено решение за бъдещето на българската бойна авиация “, сподели той.

Страната ни е поканила четири други страни да дават предложения за самолети втора употреба – това са Швеция, Франция, Съединените щати и Израел. Към момента сме получили отговори единствено от Швеция и Франция “, сподели Стоянов.

По думите му спекулациите и изявленията, че служебното държавно управление възнамерява да купи военни самолети, се вършат от хора, които не схващат по какъв начин се правят такива поръчки. Офертите би трябвало да бъдат оценени, да бъде утвърден даден план, след това да се изчака контракт, който да бъде прегледан в Народното събрание. Финалното решение също е на Народното събрание , добави служебният министър на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР