Не е важно къде живееш и от какво семейство си,

...
Не е важно къде живееш и от какво семейство си,
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: „Обществена подкрепа” от тези, които също се нуждаят

Не е значимо къде живееш и от какво семейство си, а какво сърце имаш. Доброто, което кара Мария Чавдарова да се усмихва в този момент, я предиздвикало да ни напише писмо преди седмица: “Здравейте от Попово. Двама възпитаници от Дома за деца по своя самодейност почистиха кварталната чешма и алеята към нея. Имаше и отпадъци на всички места. Окосиха тревата, почистиха и боядисаха, с цел да заличат грозните графити. Всички живеещи тук им благодарят”.

Двете момчета, за които Мария приказва, са Емил и Веско. На по 17. Лишени са от родителска грижа и живеят в Центъра за социална поддръжка в града. Искат да бъде уютно както за тях, по този начин и за всички останали хора.
Снимка: bTV
Запретнали ръкави и за няколко дни кварталната градинка „ светнала” от непорочност. „ Хубаво ми е, тъй като знам, че аз съм го направил, разбираш ли и това е нещо огромно, постигнал съм нещо, разбираш ли и съм ги направил щастливи хората!”, споделя Веско.
Снимка: bTV
Мария към този момент на драго сърце се разхожда тук с щерка си. Горд с постъпката е и шефът на центъра, в който живеят момчетата.

Веско и Емил дават обещание да не престават да се грижат за кварталната градинка. Молят другите само да пазят към този момент направеното.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР