Не е трудно да приготвите тази великолепна торта, трудното идва

...
Не е трудно да приготвите тази великолепна торта, трудното идва
Коментари Харесай

Тарт с крем фреш

Не е мъчно да приготвите тази превъзходна торта, сложното идва след това, когато би трябвало да я оставите сам-самичка цяла нощ в хладилника

Необходими Продукти

За блат


● бисквити - 200 г
● масло - 100 г разтопено
● кокосови стърготини - 5 с.л.
● черен шоколад - 30 - 40 г

За крем фреш портокал


● портокали - 5 - 6 бр.
● яйца - 3 бр.
● жълтъци - 2 бр.
● масло - 50 г
● нишесте - 65 г натурално
● захар - 170 г

За меренг


● белтъци - 2 бр.
● сол - 1 щипка
● пудра захар - 80 г
● лимонен сок - 2 капки

Начин на подготвяне

Натрошете бисквитите в блендер или на ръка, поставяйки ги в чиста торбичка и минавайки от горната страна с точилка до момента в който станат на тънък прахуляк или трохи. Смесете ги със кокосовите стърготини, настъргания шоколад и разтопеното масло.

Изсипете бисквитената примес в тавичка за тарт с падащо дъно, диаметър 24-25 см. Притискайте с лъжица по стените и дъното и заравнете добре. Трябва блатът да бъде оптимално стилен, с цел да не се начупи. Приберете в ледник, с цел да стегне за 30 минути, а през това време си направете кремчето.

Изстискайте портокалите, от тях би трябвало да получите 500 мл фреш. Настържете корите на два от цитрусите, единствено оранжевата част, на тънко ренде.

Разбийте на бухнал крем яйцата и жълтъците със захарта. Загрейте на водна баня при сдържан огън портокаловия сок, заделяйки 100-120 мл от него, в който разтворете нишестето.

Прибавете яйцата при загретия сок и бъркайте 5 минутки. Сместта в никакъв случай не би трябвало да завира, по тази причина и готвим на водна баня, може и непосредствено върху котлона, само че на доста спокоен огън.

Сипете и нишестето и коричките от портокал и продължете бъркането, до момента в който кремчето се сгъсти. Накрая сложете и маслото на късчета, щом се разтопи отстранете от огъня. Оставете за няколко минутки да поизстине, разбърквайки, с цел да не хваща коричка. Излейте крем фреша върху бисквитения блат и оставете да се охлади изцяло и стегне.

За свършек разбийте на сняг белтъците със щипка сол и капките лимонен сок. Добавете на части захарта при непрекъснато разтрошаване. Ще получите равен меренг. С него може да намажете повърхността на тортата или да извършите декорация със пулверизатор по ваш усет.

Белтъчиният меренг обгорете леко за още по-красива визия.

За да стегне напълно тортата е добре да престои няколко часа в ледник, след което може да отделите от формата.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР