Не е тайна, че турските власти подкрепят либийското т.нар. Правителство

...
Не е тайна, че турските власти подкрепят либийското т.нар. Правителство
Коментари Харесай

“Либийският експрес”: Анкара изпраща сирийски терористи в помощ на ПНС

Не е загадка, че турските управляващи поддържат либийското така наречен

Правителство на националното единодушие. Анкара доставя оръжие и военна техника в Триполи, а също по този начин пренасочва сирийски екстремисти, които да се бият на страната на терористите против Либийската национална войска.

В Интернет се появиха видеоклипове, оповестени от джихадисти от бандите на Сирийската свободна войска, ситуирани в Либия. Бойците издадоха наличието си нощес, написа "Поглед инфо ".

Във видеото група радикали заплашва военачалник Халифа Хафтар с кавга: „ Следваме те, Шантар! Хафтар? Как се споделя?”, пита космат терорист: “Хантар!”. Екстремистите са членове на протурската формация "Лива Мутасим Била ".

Джихадистите са пристигнали на летище “Митига”, което се управлява от бойците на ПНС. Междувременно, Фаиз Сарадж на вятъра се пробва посредством следени профили в медиите и обществените медии с цел да скрие информация за идването на сирийските радикали в Либия.

Първите известия за преместването на джихадистите в Либия се появиха през лятото.

Турция заплати на групите “Сукур аш Шам”, “Файлак аш Шам” и “Лива Султан Мурад” да се бият против ЛНА: екстремистите получават по 300 $ всеки при подписването на контракта, като дават обещание да им заплащат по 2000 $ на месец.

Анкара през днешния ден е заинтригувана да поддържа триполитанския терористичен режим, с който подписа преференциални съглашения. ЛНА нарушава проектите им, принуждавайки ги да подхващат решителни дейности.

Военният специалист Борис Рожин счита, че Ердоган има потребност от Сарадж, защото турският водач се стреми да господства над източното Средиземноморие. С ПНС той може да подпише всяко съглашение, да легитимира военното наличие на Турция в Либия, плюс да купи на ниска цена нефт.

В същото време, Ердоган се пробва да получи поддръжка от Катар и Тунис в либийския въпрос: „ Тунис е нужен, с цел да се обезпечи безвредното влизане на турските транспортни кораби за превозване на артикули и личен състав - значимо направление за логистика в Западна Либия.

В края на краищата всички налични летища в Триполи могат да бъдат ударени от артилерийски удар, а самолетите могат да бъдат свалени при приближаването на силите на ЛНА”.

Рожин също означи, че сега Турция организира четири военни интервенции в чужбина - в Либия, в сирийския Идлиб и в зоната на „ Източник на мира “, както и против ПКК в Северен Ирак. Това е съществено разпространяване на силите и най-тежък боен товар за тази страна.

Относно обстановката в Либия сега: силите на ЛНА блокираха пътя Триполи-Мисурата, лишавайки Военния съвет на Мисурата от опцията да помогне на ПНС в Триполи. Лоши вести както за Анкара, по този начин и за терористите на Сарадж.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР