Не е тайна, че посредством опитите за промяна на историята

...
Не е тайна, че посредством опитите за промяна на историята
Коментари Харесай

Груевски: България иска да превърне Македония във втора българска държава на Балканите

Не е загадка, че чрез опитите за смяна на историята и произхода на македонския език и нация и в предишното, и в този момент, както и в бъдеще България ще упорства от Македония да бъде основана втора българска страна на Балканите. Това написа в профила си във Facebook някогашният министър председател на районен съд Македония Никола Груевски, който сега е в заточение в Унгария.

За жителите не е проблем в бъдеще да се назовават македонци, а езикът – македонски, стига да се одобри, че до 2 август 1944 година македонците са били българи, които са говорили български език, историята им е била българска и в случай че се одобри, че по-късно с политическа интервенция, прогонване и гнет в СФРЮ нацията е преименувана от българска на македонска, а езикът и историята от български са станали македонски, написа някогашният министър председател.

Според него България не може да одобри съществуването на македонско малцинство, защото това би било в несъгласие с горната цел.

„ В предишното в Македония не се искаше признание на българско малцинство като конституционна категория, само че в този момент проектите са изменени, така явно се счита, че вписването в конституцията би помогнало за по-лесната и по-бърза смяна към мечтаното, изключително в случай че има надзор върху учебниците по история в учебните заведения и в университетите, в книгите на македонските научни служащи – историци, които в бъдеще ще се пишат в бъдеще, документалните и игралните филми и сериали, които биха се снимали, както и ежедневното писане в македонските медии, следено посредством формулата „ диалект на ненавист “, което ще служи на посочената идея. “.

По-лошото, съгласно Груевски, е, че всичко изброено дотук ще бъде официално под контрола на процеса за участие на Македония в Европейски Съюз.

„ Целите са дълготрайни, какъвто ще бъде и процесът на участие в Европейски Съюз. “

Дали това ще се реализира или не, зависи значително от македонския народ, както и от политическия хайлайф в страната и неговото единение по национални въпроси, счита някогашният министър председател.

С последните решения на държавното управление и на Народното събрание са основани мощни предпоставки за реализирането на този проект на България, предизвестява Груевски.

„ В предишното, до май 2017 година, Договорът за другарство не можеше да бъде координиран и подписан точно заради опитите на македонското държавно управление да отстрани сходни предварителни условия в текста на този контракт, който е в основата на контрактуваните и признати в границите на този месец документи. “

Груевски отхвърля изказванието, че никой до момента не е съумял да асимилира македонския народ и няма да може да го направи и в бъдеще.

„ Онези, които познават най-малко малко историята, знаят, че през последните 100-150 години милиони македонци са асимилирани от България, Гърция, Сърбия, Османската империя, а част от тях и по света (разбира се, не всички), като македонска емиграция. “

Според него, това са естествени политически процеси, а асимилирането на македонците е „ исторически доказано и го знае всеки, който е прочел най-малко три книги за историята на македонския народ “.

Груевски е безапелационен, че без подписаните документи и решенията от м. юли България като държава-член на Европейски Съюз можеше да продължи да основава проблем за участието на Македония в Европейски Съюз, с цел да отстоява своите цели.

Това, обаче, би ѝ основало проблеми с други страни от Европейски Съюз, защото нямаше учредения за своите претенции.

„ Сега е основана основа, а натискът върху България от страна на други държави-членки и на Съединени американски щати в интерес на Македония би бил доста по-голям и с по-малко причини. “

Вярно е, че нито една страна до момента не е изгубила своята еднаквост в процеса на присъединение към Европейски Съюз. Но също по този начин е правилно, че до момента на нито една страна не са поставяни такива условия, каквито в този момент се слагат на Македония посредством признатите този месец документи, продължава Груевски.

Според него, участието на Македония в Европейски Съюз би трябвало да остане цел на всяко едно държавно управление в бъдеще, „ само че с последните решения на ръководещите бяха основани условия и за огромни опасности от народен темперамент, които ще изискват доста повече старания и внимание и които може да послужат като съображение за нови блокади по пътя на участието в Европейски Съюз “.

Този месец беше доста тъжно е да се види битката, напъните, съпротивата, опълчването, само че и безсилието на излъгания македонски народ по отношение на желанията и решенията на едно държавно управление, което е изгубило или се отказало от суверенитета на страната и не взема независимо решение даже за най-важните национални въпроси, заключи някогашният македонски министър председател Никола Груевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР