Не е разрешено протестиращи спонтанно да блокират магистрали и главни

...
Не е разрешено протестиращи спонтанно да блокират магистрали и главни
Коментари Харесай

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Не е позволено протестиращи непринудено да блокират автомагистрали и основни пътища. Законите би трябвало да важат за всички и в този смисъл е наложително спазването на дадените от чиновниците на реда инструкции. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по отношение на протестните дейности в страната против нарастването на цената горивата, налога на колите и застраховката "Гражданска отговорност ".
Иначе авансово декларираните в доста градове в страната митинги минават при добър публичен ред, допълват от ведомството. Въпреки обособени провокации, които основават напрежение, чиновниците на реда работят съгласно пълномощията си.
В рамките на протестните дейности нощес в Добрич са се присъединили близо 70 моторни транспортни средства. 13 от водачите блокираха част от пътните артерии. Полицаите неведнъж апелирали водачите да освободят пътищата, само че те изрично отказали да го създадат. С цел недопускане на формиране на колони от изчакващи коли служителите на реда са обезпечили обходен маршрут за прекосяване. Спрямо водачите, които не са се подчинили на полицейските заповеди, ще бъдат формирани актове за административни нарушавания.
По време на шествието през вчерашния ден в столицата също не е имало съществени нарушавания на публичния ред. В районно ръководство са отведени двама 14-годишни младежи, които след снемане на пояснения, са предадени на родителите.
Вчера поданици на Перник проведоха шествие, несъмнено като автопоход. Шествието е било позволено от Община - Перник за пътен възел "Даскалово ".
В хода на митинга обаче се стигна до блокиране на частта, свързваща Автомагистрала "Люлин " и "Струма ". Полицейските чиновници са реагирали на изплъзнал се от кордона юноша. След водени договаряния придвижването е възобновено.
На 11 ноември, неделя, в Силистра протестиращите също блокирали нерегламентирано кръстовища. Там са открити 8 нарушавания. Благодарение на основаната от полицията организация не са позволени груби нарушавания на публичния ред. Протестиращите са затворили за придвижване основни кръстовища, което е довело до основаване на напрежение измежду водачите. За установените нарушавания са формирани 8 фиша по Закона за придвижване по пътищата.
Отново на 11 ноември по време на протестните дейности нерегламентирано е била затворена Автомагистрала "Струма " преди ГКПП-Кулата. Това е предизвикало усложнение в придвижването и прекосяването през граничния пункт. За часове бяха блокирани и пътища, водещи към Благоевград откъм регионите на селата Железница и Церово, пиша от Министерство на вътрешните работи.
Полицейски чиновници от Варна са предотвратили навреме задълбочаването на спор, зародил сред симпатизанти на политическо придвижване и други участници в митинга, провел се през вчерашния ден, 12 ноември. Няма потърпевши при случая, участниците в него са открити.
Във връзка с провелите се протестни дейности през почивните дни на територията на Варна са глобени петима водачи на коли поради възпрепятсване на естественото напредване на жители по пътните артерии на Варна.
При извършените в неделя протестни дейности на територията на Ловешка област на едно лице е издадено полицейско предписание за опит за образуване на незаконосъобразни дейности. Заради затваряне на съществени пътища в региона на Троян са арестувани двама мъже.
Във Видин при извършеното непринудено автошествие в регионалния град на 11 ноември полицейските чиновници неотложно са основали организация за контролиране на уличното придвижване и обезпечаване на публичния ред. Участниците прецизно са изпълнявали напътствията на контролните органи, няма глобени.
В региона на Ботевград, на входа на с. Врачеш, протестиращи са излезли на нерегламентирано шествие. Те блокирали придвижването по пътя. След осъществен изчерпателен разбор на публикуваните фрагменти са открити все още 12 от дейните участници в противозаконния митинг. Съставени 3 акта по ЗДвП, 3 акта по ЗМВР, 2 акта по ЗСММ и 5 предупредителни протокола. Предстои определяне на другите участници и взимане на отношение по отношение на тях, пишат от Министерство на вътрешните работи.
По време на автомотошествието във Велико Търново протестиращите затвориха основен път І-4 на кръгово кръстовище ул. "Магистрална " и ул. "Краков " в града и в двете направления. Проведени са беседи с уредници и участници в митинга, за попречване на дейности, нарушаващи публичния ред и маршрута на придвижване. Съставени са 12 предупредителни протокола.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР