Не е повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб Иван

...
Не е повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб Иван
Коментари Харесай

Председателят на българския клуб в Битоля се размина без обвинение от прокуратурата в РСМ

Не е повдигнато обвиняване към ръководителя на Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля Люпчо Георгиевски. Това удостовери неговият юрист Насер Рауфи, оповестяват БНР и Българска телеграфна агенция.

Около час двамата останаха в прокуратурата в Битоля, където Георгиевски беше свикан на разпит като обвинен за по електронен път.

Адвокатът му дефинира тази дефиниция като неуместна . По негови думи расизъм и ксенофобия има у подалите сигнала - опозиционната партия " Левица ".

" Обвиняват в ксенофобия нас, чиито клубове палят, по чиито клубове стрелят и желаят да ги затварят. Коя е нашата ксенофобия? " , запита Георгиевски, наблягайки, че на Facebook страницата на сдружението няма нищо, което да е обидно, расистко или демонстрация на ксенофобия.

От прегледаните материали по подадения от " Левица " сигнал е станало ясно, че показаните причини са " исторически обстоятелства, фотоси, цитати най-вече на Иван Михайлов ".
 Прокуратурата в РСМ упрекна в расизъм и ксенофобия ръководителя на българския клуб в Битоля
Прокуратурата в РСМ упрекна в расизъм и ксенофобия ръководителя на българския клуб в Битоля

Той би трябвало да се яви като обвинен по делото на 16 декември

Рауфи съобщи, че това изрично не може да се одобри за разпространяване на ксенофобия по електронен път, каквото е обвиняването.

Той разясни, че в прокуратурата е пристигнало и писмото от Комисията за предварителна защита и отбрана от дискриминация, което обаче е единствено съобщение.

Припомняме, българският клуб " Иван Михайлов " беше основан преди три години. След обаче беше проведена институционална и медийна офанзива против управлението и симпатизантите на клуба. Едва десетина дни след откриването му а причинителят - артистът Ламбе Алабаковски, беше пуснат на независимост.
 Заплашват българското съдружие
Заплашват българското съдружие " Иван Михайлов " в Битоля с прокурори

Обвиняват го за изявления в обществените мрежи

Преди две седмици пък имаше пукотевица с огнестрелно оръжие против другия български клуб - " Преди това на няколко пъти против клуба бяха хвърляни камъни. До момента няма нито арестувани, нито публично разграничение от страна на формалните управляващи от тези похищения против българските клубове

Миналата седмица в Брюксел е изпратен обстоен отчет от страна на западни дипломати за протичащото се през последните месеци в РСМ, като се чака скоро еврокомисарят по разширението на Европейски Съюз Оливер Валхеи да одобри представителите на българската общественост в РСМ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР