Не е постъпвала нова информация в посолство ни в Анкара,

...
Не е постъпвала нова информация в посолство ни в Анкара,
Коментари Харесай

Зам.-министър Коджабашев: Няма нова информация за загинали или пострадали българи в Турция

Не е постъпвала нова информация в посолство ни в Анкара, Турция за починали или потърпевши български жители, сподели заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев през днешния ден на конференция във ведомството. Няма и информация за българката и фамилията й от град Антакия, добави той.

Българското посолство в Анкара е отправило искане към Министерството на здравеопазването на Турция за даване на информация по отношение на вероятно съществуване на потърпевши български жители, настанени в здравни заведения в страната, заяви Коджабашев. 

По думите му е обезпечено непрекъснато наличие в региона на бедствието на дипломати от състава на посолството ни за оказване на подпомагане на българските избавителни екипи. Около 130 българи не престават избавителни дейности в засегнатите региони, уточни заместник-министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 

В Консулската работа на българското посолство в Анкара е основана организация по изключително приемане на заявки за документи за пътешестване на български жители, искащи да бъдат евакуирани в страната ни, изясни Коджабашев.

Броят на хората, починали при разрушителното земетресение в Турция и Сирия преди седмица, надвиши 35 000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР