Не е нужно да разбирате от снукър или да сте

...
Не е нужно да разбирате от снукър или да сте
Коментари Харесай

Спортист от друго измерение - Ракета извън вселената!

Не е нужно да разбирате от снукър или да сте почитатели на тази игра, само че сигурно, в случай че сте почитатели на спорта, няма по какъв начин най-малко един път да не сте чували името на гениалния Рони О`Съливан. Късно нощес Ракетата се изстреля в нова вселена, завоювайки за 8-и път купата в един от най-престижните шампионати - Мастърс.

Всяка година, при започване на месец януари, елитът на снукъра (топ 16) се изправя в гореща конкуренция за оценката във постоянно препълнената до краен лимит с извънредно темпераментни и екзалтирани почитатели на играта - лондонска зала " Александра Палас ".
 Снимка 649314
Източник:

Гения от Чигуел победи Али Картър на финала с 10-7 фрейма и завоюва този трофей за рекорден път, като стана  и най-възрастният състезател, който подвига красивата купа над главата си. Ронката е на 48 години и също по този начин държи върха за най-млад победител в надпреварата, печелейки го през към този момент далечната 1995 година - преди цели 29 години. Изумително!
 Снимка 649315
Източник:

Ракетата даже нямаше сили да вдигне тежката купа при награждаването, заради болки в ръката, както призна самият той след надпреварата, само че това сториха двете му деца - Рони-младши и Лили, които даже не са били планувани, когато татко им завоюва това отличие за първи път в славната си кариера.
 Снимка 649317
Източник:

По-рано през сезона О`Съливан завоюва и UK Championship, a до този миг, макар препълнената му витрина с цели 23 трофея от Тройната корона, той в никакъв случай не беше печелил Мастърс и UK Championship в един сезон. Сега Ракетата е изправен пред ново предизвикателство.

Той може да стане 4-тият състезател, който печели Тройната корона в един сезон, в случай че през април успее да завоюва и Световното състезание в " Крусибъл ". Нещо като Голям шлем в тениса. До момента това са правили единствено Стив Дейвис, Стивън Хендри и Марк Уилямс.
 Снимка 649313
Източник:

Дори и да не реализира този връх в един сезон, Рони вечно ще остане в историята като най-великият снукър състезател за всички времена и надали тази " купа " ще може да му бъде отнета в близко или далечно бъдеще.

Истински посланик на играта, обичан от всички, харизматичен, ексцентричен, абсурден, магнит за публиката... към него има магическа аура и тя се усеща още по-силно, когато имаш достойнството да видиш онлайн този " художник " с щека в ръка.
 Снимка 649319
Източник:

Виждали сме толкоз доста велики играчи в кралската билярдна игра - Стив Дейвис, Джими Уайт, Стивън Хендри, Алекс Хигинс, Джон Хигинс, Марк Уилямс, Марк Селби... описът е дълъг и всички тези майстори имат своя автентичен сексапил, жанр на игра и всичко останало, с цел да бъдат задоволително обичани, сполучливи и наричани Титани в тази игра, само че Рони е обособен случай. Той е единствен. Спортист от друга категория. Върховният Бог на снукъра!
 Снимка 649316
Източник:

Някак си необичайно е по какъв начин годините си минават и в други спортове виждаме как се сменят генерации велики играчи, стартират кариерите си и ги завършват, идват като лятна стихия и отминават. А " остарелият " занаятчия с щека в ръка не слиза от екраните, не слиза от огромната сцена и не стопира да печели трофеи след трофеи, да чупи връх след връх, да покорява нови и нови върхове. Ще би трябвало обособен материал с цел да се опишат всички купи, оценки, достижения, върхове и триумфи на О`Съливан.
 Снимка 649330
Източник:

Нищо чудно след няколко години да гледаме по какъв начин при награждаванията децата на Рони държат с една ръка следващия трофей на татко си, а с другата - внуците на този същински Маестро край зеленото сукно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР