Не е нормално да има среднощни заседания и бюджетите да

...
Не е нормално да има среднощни заседания и бюджетите да
Коментари Харесай

Румен Гечев: Слугинажът на българските управници доведе до това, че ние сега ще клечим на тръбата да чакаме газта през Турция

Не е обикновено да има среднощни съвещания и бюджетите да се одобряват в 3 – 4 часа сутринта, сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV депутатът от Българска социалистическа партия – Румен Гечев. Според него този бюджет не подсигурява икономическо развиване на България и наподобява на безпилотно хвърчене. Депутатът дефинира правенето на българското законодателство като „ швейцарско сирене “.

Гечев подлага на критика ръководещите, че не са обвързали бюджет 2019 с икономическия напредък. „ Тази година те до края на септември не бяха изпълнили бюджета за 2018 година за финансови разноски с близо 70%. Тоест те са лишили българската стопанска система от финансови средства, които те са заложили в техния бюджет. И в този момент вършат същото през 2019 година, което е безусловно недопустимо, защото с цел да бъде бюджетната политика обвързана с стопанската система, тя би трябвало да дава отговор на условията на така наречен „ фискална политика “, т.е. да подтиква растежа. Нещо, което не виждаме в този бюджет “, разясни Гечев.

„ В България бюджетът се приема в последните години по един изумителен метод. Унгария си одобриха бюджета в средата на годината. В Унгария, Чехия, Полша, както споделяме, хората имат по три месеца разискване на бюджета. Тука държавното управление хвърли бюджета в последния вероятен ден, според закона, в последния период и за 3 – 4 дни претупа в комисиите без никакви разисквания, без взимането на мнението на експерти и на разнообразни организации. И най-страшното е, че като се изключи че се претупва бюджета и се хвърля в последния миг, както всички други закони, качеството на нашето законодателство е трагично вследствие на тези процедури, по този начин и във връзка с среднощните съвещания “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

„ Цената на българския слугинаж на нашите управници е извънредно огромна. Проектът „ Белене “ е заложен от 80-те години, към този момент сме 2018 година Другите страни и нации си откриват други реактори. Г-н Борисов обикаля други страни и реже ленти на други огромни обекти в Турция. А нашия обект той един път го назовава „ прелестен енергиен обект “, по-късно го назовава „ мочур в Белене “. Сега май ще се окажем в обстановка, в която българският министър председател ще изпрати депеша на новата турска нуклеарна централа от „ гьола в Белене “ или ще поздрави госпожа Меркел за вторите две тръби от Русия към Германия за газопровод, до момента в който беше погубен „ Южен поток “. Вместо с „ Южен поток “ ние да подаваме газ към Турция, ние да взимаме директните такси и да имаме стратегическо преимущество, слугинажът на българските управници докара до това, че ние в този момент ще клечим на тръбата да чакаме газта през Турция “, разяснява депутатът тематиката за огромните енергийни планове и какво ще се случи с „ Турски поток “.

Според него това, че не сме изпълнили условията на Европа, е опрощение на ръководещите. Той уточни, че повода е, че Вашингтон си има стратегически ползи през Брюксел и че са „ натискали “ българското държавно управление като най-слабо звено в Източна Европа. Депутатът сподели, че Международната атомна организация е тази, която може да даде лиценз за строителство на АЕЦ „ Белене “, а не Еврокомисията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР