Не е никак лесно да си новият началник на отдавна

...
Не е никак лесно да си новият началник на отдавна
Коментари Харесай

Как да спечелите уважението на подчинените си, ако сте новият шеф в компанията

Не е по никакъв начин елементарно да си новият шеф на от дълго време действителен екип. Част от сътрудниците са желали различен да заеме място, някои пък са се надявали това да са самите те. Трябва да се докажеш, да спечелиш уважението им, да ги убедиш да те следват с готовност, а освен по обвързване. Как да постигнеш това поучават от Business Insider.

1. Покажи на подчинените си, че си способен, само че и разговорлив.

Първоначално ще те оценят по две категории - разбираш ли си от работата и по какъв начин споделяш с останалите. Демонстрирай убеденост и познания, само че не и надменност. Постарай се да установиш персонален контакт с всеки от екипа, интересувай се от ползите им и покажи, че си отворен за замяна на хрумвания.

2. Не се стреми към съвършенство.

Не е уязвимост да зададеш въпрос или да поискаш помощ. Никой не чака да знаеш всичко. А и в случай че си в действителност добър в главните неща, хората няма да виждат областите, в които към момента ти липсва нещо.

3. Разбери какво кара човек да се отличи в тази компания.

В някои сфери е добре проведената работа, в други - творчеството, в трети - нещо по-специфично. Ще ускориш процеса по печеленото на всеобщо почитание, в случай че се фокусираш и развиеш качества.

Особено значимо за новите шефове е и да бъдат търпеливи. С измененията не се привиква за ден, тъй че дай време на новите си сътрудници да се приспособяват към обстановката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР