Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.

...
Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.
Коментари Харесай

Министър Цеков: Над 70 000 българи са с по 2 ЕГН-та, така предоляваха черни печати

Не е необикновена вест, че има хора с променено ЕГН. Данни, с които аз разполагам, такива са над 70 000 в България, съобщи в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Главна дирекция " ГРАО " е на послушание на ръководеното от него ведомство.

 

" Промяната на ЕГН нормално става въз основа на правосъден акт. Даже постоянно въз основа на правосъден акт и това става по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по Граждански процесуалния кодекс. За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно. Тоест употребена е била правосъдната система посредством този иск за определяне на обстоятелства да се трансформира рождена дата. Става релативно просто – водят се няколко очевидци, които да свидетелстват, че лицето се е родило не на първи, а на втори да вземем за пример. Променя се по-късно ЕГН-то и лицето получава безусловно нови персонални данни ", изясни министърът.

 
Според министър Цеков Мартин Божанов - Нотариуса е трансформирал ЕГН-то си през 1999-2000 година Конкретните данни за случая с нотариуса щял да получи в края на днешния ден.

 

" Най-вероятно инспекцията в Министерство на регионалното развитие ще откри съществуването на сходен правосъден акт. От там нататък ще би трябвало да се види кой е този съд и въз основата на какви доказателства е направил тази смяна ", сподели министър Цеков.

 

Министър Андрей Цеков организира работна среща в Смолян с регионалния шеф Захари Сираков, кметове на общини от региона, народни представители, представители на районни институции. На срещата са обсъждани предпочитани за региона планове.

 

През 2024 година са заложени 7,2 млн. лв. за планиране на трасе за скоростен път Пловдив - Смолян - Рудозем, разгласи Цеков.

Според него планът за скоростен път е дълготрайното решение на казуса с откъснатостта на област Смолян от другите райони на страната. В стратегическите планове за пътната съгласуваност на Смолян са включени и проектите за планиране на 13 км трасе за трета лента по пътя Пловдив - Смолян.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР