Не е необходимо всички медицински хеликоптери да имат лебедки -

...
Не е необходимо всички медицински хеликоптери да имат лебедки -
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Не е необходимо всички медицински хеликоптери да имат лебедки

Не е належащо всички медицински хеликоптери да имат лебедки - това съобщи в студиото на БТВ транспортният министър Георги Гвоздейков. Той бе упрекнат, че първата у нас въздушна кола за спешна помощ няма лебедка, която да изтегля от земята носилка с потърпевш.

Три от общо осемте поръчани хеликоптера ще имат такова съоръжение.

При неприятно време с едно натискане на копчето той може да кацне самичък. Притежаваме най-модерната техника, с която разполага авиацията и промишлеността като цяло, изясни министърът.

 

По думите му има шест лицензирани болнични летища, като по-голяма част от тях са в София, само че има и във Варна, и в Панагюрище: „ Хеликоптерът ще влезе в употреба тогава, когато операторът получи лиценз за своята активност. Вярвам, че един ден ще се гордеем с тази качествена здравна помощ по въздух. ”

„ Модернизираме железниците с вагони в извънредно положително положение, макар че са втора употреба. Имаше по какъв начин да купим чисто нови вагони, само че трябваше да чакаме 3-4 години. Не желаех да очаквам толкоз, желаех да осигурим качествено пътешестване на хората. Модернизацията на част от вагоните е правена 2014 година Сигурен съм, че хората ще бъдат удовлетворени и щастливи, когато се качат в тях. До 70 вагона е инвестицията. Офертата е направена особено за нас, за момента не мога да кажа цената им каква е. Изключително преференциална договорка е. Вагоните могат да развиват до 200 км/ч, което няма по какъв начин да се развие у нас обаче ”, изясни министърът.

„ За ремонта на вагони в Дряново са дадени 9 млн. лева, само че са получени нула вагона. Всичко от наша страна е изпълнено, само че от страна на изпълнителя няма нищо. В момента сме в правосъдни процедури, екип от адвокати работят по това да се възстановят банковите гаранции ”, добави още Гвоздейков.

Гвоздейков разяснява и концепцията полигоните да станат наложителна част от кормуването, като напомни, че това е законодателно решение, само че изрази мнение, че би било добре да се изградят даже и да нямат наложителен детайл. Става дума за уреди, на които бъдещите водачи да се учат на безвредно шофиране.

Транспортният министър разкри, че пленените български моряци са напът да се върнат у нас. Хората от борда на " Галакси лийдър " са към този момент настанени в хотел и скоро ще се приберат в България, близко е и развръзката с кораба " Руен ".

 

Предстоящата ротацията той разяснява с думите: „ Знаете, прави се оценка на министрите. Имаме стратегия, която изпълняваме, тя е със периоди и индикативни графици, вършим регулярни доклади. Това ще бъде оценката за всеки министър. В добра връзка сме с премира и вицепремиера. Много задания имам като министър на превоза, нямам визия какво се случва. Работа на политическите сили е да намерят решение кое е най-правилното за страната ни. ”

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР