Не е необходимо да пътуваш 250 километра до морето, за

...
Не е необходимо да пътуваш 250 километра до морето, за
Коментари Харесай

Пловдив през уикенда: Джаз в село Марково, Кралят на баладите - на Античния

Не е належащо да пътуваш 250 километра до морето, с цел да се забавляваш. Пловдивчани, а и стотиците посетители на града, се убедиха в това през уикенда, който бе кондензиран с най- разнообразни събития. В богатата стратегия имаше оферти за всеки, единственото което бе належащо бе предпочитание, положително въодушевление и комфортни обувки. Всеки, който съумя да комбинира тези три неща, откри, че да живееш в Пловдив си е привилегия. 
Прочетете още
В петък вечер " Дългите сенки на август " стигнаха до село Марково, където саксофонист Димитър Льолев показа албумът си „ Родополоджи “, дружно с  Антони Дончев, Борислав Петров, Борис Таслев. В полите на Родопите, дворът на джазпевицата Мирослава Кацарова се трансформира в сцена, на която музикантите показаха магическия си прочит на българска национална музика през ритмите на джаза. 



Необичайното място, което тази година приюти Plovdiv Jazz Summer, изкуши много пловдивчани, които съумяха да се насладят по едно и също време на прелестната музика и светлините на града.  „ Благодаря ви за това, че сте тук и се избрали да прекарате петък вечер не в Сан Франциско, а в село Марково “, сподели Мирослава Кацарова. 

В събота фестът продължи, а десетки хора се събраха на площада в Марково, с цел да чуят интерпретациите на Теодосий Спасов, който свири дружно с най- положителните пловдивски джаз музиканти от новото поколение  Мирослав Турийски, Александър Леков, Начо Господинов, както и Ангел Демирев. 



Снимки: Владислав Христов

Паралелно с джазфеста, Младежкият рид се люлееше дружно всички, които се включиха в Shake that Хълм. На огромната сцена излязоха Veneta, Cool den, Керана и Космонавтите, а финалът бе непокътнат за провокативния Иво Димчев.  Паралелно с музикалната стратегия през деня  вървяха най- разнообразни събития и интензивности в зелените площи на тепето. Тази година, за разлика от предходните обаче, фестът приключваше тъкмо в 23 часа. Причината е серия недоволства от живеещите в съседство на хълма предходните години. 



Машината на времето върна в 80-те всички, които живеят с носталгията по свободния дух и поп културата на един от емблематичните интервали на 20-ти век. Това се случи на Античния спектакъл, където поп иконата Ричард Маркс направи едно запаметяващо се шоу. Въпреки самоиронията на тематика възраст, Кралят на баладите, в продължение на два часа свири и пя без да спре, като с изключение на безконечните " Now end Forever ", " Hazard ", " Hold On to the Nights, "   " Right here waiting for you ", той извърши песни от новия си албум. Истински възторг провокира акустичното осъществяване на " Angelia "  , а целият Античен спектакъл се трансформира в един голям беквокал. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР