Не е имал никакъв шанс пилотът при така стеклите се

...
Не е имал никакъв шанс пилотът при така стеклите се
Коментари Харесай

Експерт за трагедията край Лесново: Пилотът не е имал никакъв шанс


" Не е имал никакъв късмет водачът при по този начин стеклите се условия. " Това разяснява ръководителят на звеното за следствие на авиокатастрофи след нещастието край Лесново, при която почина млад мъж.

Малък аероплан се разруши през вчерашния ден, а жертвата е 33-годишният Георги Влайков, който е имал богат опит като авиатор.

„ Двигателят на самолета е работил до последно, а водачът е бил с колани. Думата каска не е съответна в авиацията, той е бил с колани обезопасен - и поясните, и раменните са закопчани. От удара са скъсани раменните колани, само че водачът не е имал прикосновение с бордното табло. Това значи, че коланите са направили защитната си роля “, изясни специалистът.

Христов разясни, че се работи по четири версии, свързани с нещастието: човешка неточност, механически отвод, влошена метеоролигчна конюнктура или вероятно утежняване на здравословно положение на водача.

Специалистът изясни, че е допустимо при осъществяваните маневри летецът да е имал проблем, само че той е имал опита да ги направи.

„ Георги Влайков е приключил 2019 година курс във Англия за извършване на фигури от висшия пилотаж. Участва в интернационалните надпревари няколко пъти. Аз имам вяра и съм уверен, че той има този опит за осъществяване на тези фигури. При някои от маневрите обаче може да се попадне в скоростен срив “, сподели Христов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР