Не е грешка, арестът на (Бойко) Борисов е закъснял. Прокуратурата

...
Не е грешка, арестът на (Бойко) Борисов е закъснял. Прокуратурата
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Не е грешка, арестът на Борисов е закъснял

Не е неточност, карцерът на (Бойко) Борисов е просрочен . Прокуратурата бездействаше години наред за връзките сред Божков, Борисов и Горанов. Това сподели пред БиТиВи бившят вътрешен министър в кабинета " Петков " - Бойко Рашков.

Относно решението на съда, че тези арести са противозаконни, той сподели, че като в цивилизована страна би трябвало да приемем решенията на съда. Фактите са в 470 страници. Това е работа на проверяващия орган. Правителството няма такива отговорности. Имам съществени възражения против решението на съда, добави Рашков. 

Припомняме, две правосъдни инстанции взеха решение че " не покрива стандарта за непроизволност и правда ". Освен това служителите на реда са нарушили Европейската спогодба за правата на индивида, която изисква арестувания неотложно да бъде известен за аргументите за ареста.

против Министерство на вътрешните работи за противозаконното си задържане, само че от столичната дирекция апелираха решението на първата инстанция. На първа инстанция за противозаконни бяха оповестени и и Арнаудова., че Министерство на вътрешните работи няма да отдръпна жалбите, подадени по време на предходния министър Бойко Рашков, макар че самият.

Рашков засегна и нараствания мигрантски напън върху страната ни.
 Джип с мигранти се възпламени на Автомагистрала
Джип с мигранти се възпламени на Автомагистрала " Тракия "

Джипът е с българска регистрация

Мигрантският напън е световен проблем, в това число и на страни в Централна Европа . Това е европейски и международен проблем, безапелационен е някогашният вътрешен министър в кабинета " Петков ". Като една от ограниченията за решението му е основаване на трудности, с цел да минават на указаните места, сподели той.

По думите му 20 дни не е малко време за един длъжностен кабинет. Инцидентът в Бургас е драматичен, няма подозрение за това.

Ние като граница на Европейски Съюз имаме отговорност да спрем мигрантския напън от някои африкански страни, част от тях бягат от режима, в който са живели. Трябва да се знае какъв брой мигранти се пробват да преминат граничното оборудване, съобщи Рашков.

По думите му годишно в страни като Полша, Литва, Италия - в тези сезони се покачва в пъти мигрантския напън. Зимата той е търпим, овладяем , изясни той. 
 Постоянен арест на 23-годишен украинец, помагал трафик на мигранти в България
Постоянен арест на 23-годишен украинец, помагал трафик на мигранти в България

Опитал се да напусне страната през летище

Той изтъкваше направеното по негово време в Министерство на вътрешните работи, само че не загатна закриването на граничния пункт на Болярово. Предприехме по-драстични ограничения, установихме, че има засилен мигрантски напън, сподели Рашков. Решихме Бургаска и Ямболска област да се освободят от задължението да поддържат граничното оборудване, сподели той. По думите му граничната ограда била в окаяно положение, когато те пристигнали на власт.

Мигрантските домове са претъпкани, регистрира Рашков.

За часове в структурите на Министерство на вътрешните работи се подеха рокади. Най-напред Националната полиция, чиито началник бе началник на регионалната дирекция в Хасково, неговите двама заместници също бяха отстранени. След това бе поискана оставката на шефа на " Гранична полиция ". Като премия за това, че се справихме, бе понижението и последвало избавление на шефа на Гранична полиция, сподели Рашков.

На един от освободените ръководители е казано, че той би трябвало краткотрайно да не бъде на поста, до момента в който минат изборите , сподели Рашков. " Опасявам се, че идния избор на 2 октомври да има независимост за пазаруването и пласиране на гласове ", повтори Рашков.
 Янко Топалов стана зам.-министър, рокади в Министерство на вътрешните работи Хасково и Пазарджик
Янко Топалов стана зам.-министър, рокади в Министерство на вътрешните работи Хасково и Пазарджик

Смените в Министерство на вътрешните работи станали през вчерашния ден, няма публично известие

Рашков изясни, че са измислици използването на бази на Министерство на вътрешните работи за частни празненства . Хем споделя, че би трябвало да завърши инспекцията, хем приказва, че е открито използването на служебни парцели за частни празненства. Една служителка е поискала да употребява почивна база и е платила на цени за външни лица, не за чиновник на Министерство на вътрешните работи, сподели Рашков.

Той удостовери, че е звънял на своя правоприемник в Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев. " Обадиха ми се съседи, за лице, което е влезнало през дворовете на съседи. Обадих се на полицията, по-късно на Демерджиев - Седмо районно е на 1500 м ", стимулира се той. 
 Бориславова: Политическа партия държи Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ
Бориславова: Политическа партия държи Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ

Тя бе безапелационна, че би трябвало да се видят същински дейности, а не голи обещания

Запитан дали би оглавил антикорупционна структур а - той изясни, че не август месец е време за сходни решения. Правителството на Петков предприе такива дейности, които не са вземани от други, изясни той явяването си в кандидат-депутатска листа на Политическа партия.

Другата причина, заради която е търсил телефонен контакт, са рокадите в Министерство на вътрешните работи.

Освободили са шефа на Регионална дирекция на вътрешните работи Пазарджик, Хасково. Нямам пояснение за рокадите, някои от освободените лица са по решение на зам.-министри на настоящия министър Демерджев. Сега съм уверен, че по предложение на сегашните зам.-министри са станали измененията в Министерство на вътрешните работи. Не считам, че в предизборна акция е редно да се протяга ръка на управителния състав, от който на следващия ден ще желаеме да работи интензивно против пазаруването на гласове, добави Рашков. 
 Демерджиев отговори на Рашков: Не сме уволнявали никого, не връщаме мутрите
Демерджиев отговори на Рашков: Не сме уволнявали никого, не връщаме мутрите

Никой не може да въздейства на решенията ми, акцентира служебният вътрешен министър

Припомняме, още в първите дни на служебния кабинет, воден от Гълъб Донев започнаха рокади на разнообразни служби както в сигурността, по този начин и в интелектуалната благосъстоятелност.

До този миг са заменени шефът на Деян Моллов, на Националната полиция, на организация, на Митова, на Аврамова.

Служебният кабинет.

Кабинетът на. за длъжностен министър председател, което може да е към 3 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР