Не е драматично, когато в една държава има избори, а

...
Не е драматично, когато в една държава има избори, а
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Западът мислеше да цивилизова Русия чрез Путин, България закъсня с позицията си за Украйна

" Не е трагично, когато в една страна има избори, а се прави едно и също, само че се чака друг резултат. Мнозина от наблюдаващите чакат подобен, даже и по-лош резултат на идния избор. Прави се опит за в допълнение дискредитиране на парламентарната народна власт с референдума на Слави Трифонов. Опитва се да се прокара тезата за " мощната ръка ", която ще ни " освободи ". Не помня едноличната власт да е довела до положителни резултати. Ако нямаме уточненост, за хората още веднъж остават едни политически дъвки преди изборите. Причината за политическия безпорядък е в това, че не е значимо " кой защо ", а " кой с кого ". Трябва да се разбере кой какъв път за България пази. В момента светът е доста разграничен. Не може към този момент всеки тим да играе по едно полувреме. България би трябвало да вземе решение на чия страна е ". Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред Нова нюз. 

Тя разяснява и публикацията на " Die Welt " " България - страната, която скрито избави Украйна ". " Заглавието в действителност хваща. Това, че сме дали оръжие за Украйна е отлично. За мен обаче е значимо тази политика да е обществена. Трябва да имаме политическо лице пред нашите сътрудници, да покажем ясната поддръжка за Украйна, която пристигна доста късно. Разбирам конюнктурата, само че не мисля, че Българска социалистическа партия щеше да напусне обединението, а да се самоопредели, в случай че бяхме оповестили публично въоръжаване за Украйна. Германците демонстрираха забележителна неотстъпчивост и резистентност по отношение на спора в Украйна. За много дълъг интервал Западът смяташе, че може да цивилизова Русия през Путин. Дори много преди войната имаше концепция да бъде повдигнат за Нобелова премия за мир. Германия обаче сподели, че когато става въпрос за демокрацията, е подготвена да взима доста тежки решения. Съединени американски щати са развита народна власт. Независимо кой е президентът, има задоволително механизми, с цел да се балансират екстремистите. Американците може да са създали неверни решения, както всички нации, само че демонстрираха, че може да се изтеглят от Европа и да се насочат към Китай, да вземем за пример. Когато Русия атакува Украйна, елементарният американец се изправи и застана зад демокрацията. Там рефлексът в това отношение е доста мощно развъртян ", сподели още Нейнски. 

" Ние не можахме да убедим сътрудниците си в своята предсказуемост за Шенген. Има теза, че европейците ни третирали като втора употреба и не си заслужавало да стигнем до края в Европа. Това не е правилно. Съдбоносно значими са напъните, които би трябвало да поставим за непоклатимост и за постоянно държавно управление ", безапелационна е Нейнски. 

" Съюз на демократичните сили не е партия, а концепция, на която посветих огромна част от живота си. Очевидно това не е моето Съюз на демократичните сили, щом не съм в него. Не имам вяра, че има време за нов политически индивид на новите избори. Важно е какво ще се направи след вота. Аз имам своето мнение какво би трябвало да се направи. Трябва доста ясно да се дефинират лицата и характерностите на партиите ", сподели още някогашният външен министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР