Не е честно да се позоваваш на съображения, свързани с

...
Не е честно да се позоваваш на съображения, свързани с
Коментари Харесай

Китай за планираното от САЩ спиране на Тик Ток: Не е честно

Не е почтено да се позоваваш на съображения, свързани с националната сигурност, с цел да ограничаваш конкурентните прерогативи на другите страни. Това съобщи през днешния ден представител на китайското външно министерство Ван Вънбин, представен от Ройтерс.

Изявлението на китайския представител е обвързвано с американски законопроект, който планува период от към шест месеца за " БайтДенс ", компанията притежател на китайското приложение " ТикТок ", да се раздели с активите си в Съединени американски щати или приложението ще бъде неразрешено в Съединени американски щати.

Това е най-скорошната стъпка, която Вашингтон подхваща по отношение на опасенията си в областта на националната сигурност във връзка с Китай.

Законопроектът, касаещ " ТикТок ", бе утвърден през вчерашния ден от Камарата на представителите. " Приемането на този законопроект от Камарата на представителите е в несъгласие с правилата на честната конкуренция и с интернационалните търговски правила. Ако по този начин наречените съображения в областта на сигурност могат да бъдат употребявани случайно, с цел да се работи против сполучливите компании на други страни, то няма по какъв начин да приказваме за почтеност ", посочи Ван Вънбин.

Законодателната самодейност, обвързвана с " ТикТок ", бе инициирана поради опасения, че данните на американските консуматори на приложението може да се окажат в ръцете на китайското държавно управление.

Съдбата на " ТикТок ", който се употребява от към 170 милиона американци, се трансформира в основна тематика във Вашингтон. Конгресмени споделят, че канцелариите им са засипани с позвънявания от консуматори, които са срещу законопроекта.

Ван Вънбин съобщи, че Съединени американски щати не разполагат с доказателства, че " ТикТок " нарушава американските правила за национална сигурност, написа Българска телеграфна агенция. 

Съдбата на законопроекта в Сената е неразбираема, отбелязва Франс прес. Американски звезди се опълчват на концепцията за възбрана на едно от най-използваните приложения, което се употребява с особена известност измежду младежите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР