Не, днес изобщо не е 1 април. Министър-председателят на България

...
Не, днес изобщо не е 1 април. Министър-председателят на България
Коментари Харесай

НЕ Е ПЪРВОАПРИЛСКА ШЕГА: Стига, бе! Премиерът-рекордьор по издънки е Политик на годината?! А класация Мистър Гаф кога?

Не, през днешния ден въобще не е 1 април. Министър-председателят на България Кирил Петков, който за месец и половина на власт потвърди себе си като най-сатиричния общественик, който страната ни е имала в цялата си история, е новият " Политик на годината ". Да, вярно прочетохте...

За страдание няма ранглиста " Мистър Гаф в политиката " и за какво това е по този начин, е повече от ясно: тъй като Политикът на годината щеше да е бъде решителен победител. Без всякаква конкуренция!

За късото време, откогато постави клетва като министър председател, не минава изявление или обществена демонстрация, в която Политикът на годината да не сътвори следващата си издънка.

Вече и на дребните деца е ясна декарацията с погрешно наличие от 10 май предходната година, в която Просто Киро скри канадското си поданство . През есента Конституционният съд разгласява документите, които е приел като доказателства по делото за двойното поданство на Кирил Петков.
свързани новини50888на 29.01.2022
Сред тях бе и собственоръчно попълнената от Петков декларация, че няма друго поданство с изключение на българското. Тя е с дата 10 май - в деня на издаването на Указа на Румен Радев за назчаването му като длъжностен стопански министър (б.р. Указът е обнародван два дни по-късно - на 12 май).

Към тази дата Кирил Петков заявява: " Български жител съм и нямам друго поданство ", което не дава отговор на истината. Към този миг Петков няма документ, че е единствено и само български жител, както изисква Конституцията. И не бе показал пред президента и българските управляващи документ за отвод от канадско поданство.

Както самият Петков призна по-късно, той е престанал да бъде канадски жител чак от 20 август. Това написа в документа, който му е публикуван от посолството на Канада в Букурещ.

По-нататък гафовете на новия няма да следват последователен ред, тъй като са толкоз доста, че може и да пропуснем някой...

Декември, 2021 година

Новият министър председател на България Кирил Петков се изложи още в първото си изявление от Брюксел, където бе на посещаване за среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Петков изръси, че имало единствено един мост над река Дунав, който да ни свързва с Румъния, и той щял да построи втори. Всъщност мостовете над река Дунав от дълго време са два - край Русе и край Видин. " Когато обсъждаме вложенията във военната инфраструктура, виждаме, че може да има доста огромна синергичност сред военната и гражданската инфраструктура с военни цели. Когато включим тази част от инфраструктурата, особено тази с военни цели, да вземем за пример за втори мост над Дунав край Русе, това ще е доста забавно от стратегическа позиция. Както знаете, имаме единствено един мост над Дунав ", сподели той.

Последните дни на годината

Новият сякаш има тапия от Харвард, само че обява в обществените мрежи загатна, че в началните класове май часовете по български език не са му били измежду обичаните. Кирил Петков шокира с пет правописни неточности в три фрази, а откровената му неначетеност потресе българите. Че дори и първолаците!



Отново декември, 2021 година

На последното съвещание за годината на Министерски съвет, новият подреди няколко несъответстващи израза - за следващ път Петков назова новия вид на COVID-19 ОмикроМ, вместо Омикрон. А изреждайки значимите точки от дневния ред, уточни, че пенсионерите би трябвало да се почувстват " погрижени ", вместо обгрижени.

В първите дни на новата година

" В този случай, единствено в случай че погледнете КУРОлацията сред имунизацията и зеления документ, за жалост двете неща са доста КУРОлирали ".

След този колосален проблясък на мисловния гений-политик на годината, всевъзможни мнения са непотребни...

Малко след КУРОлацията

Шуробаджанащината в постоянното държавно управление на Кирил Петков доближи нови висоти, откакто стана ясно, че следващ фамилен другар на харвардските аферисти влиза във властта. Съпругата на министъра на нововъведенията Даниел Лорер - Виолета, най-ненадейно оглави кабинета на вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Много значима детайлност: министър председателят е кум на Лорер.

Виолета Лорер е остаряла позната с Василев и два пъти беше негов длъжностен зам.-министър - един път през 2013 година в Министерството на стопанската система и повторно - в Министерството на финансите в кабинета " Янев ". С назначението на Виолета Лорер на процедура страната ни се ръководи от две семейства и половина - фамилията на Петков, фамилията на Лорер и самичкият Асен Василев овладяваха най-важните постове в изпълнителната власт

Изборът на брачната половинка на министъра по нововъведенията за началник на кабинета на финансовия министър внезапно контрастира и с изявлението на Кирил Петков, че се поставя завършек на политическите назначения. Думите му бяха във връзка отзоваването на консула ни във Валенсия Пламен Георгиев, който е неуместен на сегашната власт поради следствията, които прави против президента Радев за спор на ползи и корист със служебно състояние.

Очевидно обаче Харвардите заменят политическите назначения със фамилни такива.



Януари, 2022 година

Когато си министър председател от Харварад, всичко ти е разрешено. Даже и да нарушаваш карантината поради контакт с болен от COVID-19. Във видеоразговор пред БТВ Кирил Петков призна, че е нарушил карантината си и е ходил в Министерски съвет. Водещият на новините Иван Георгиев попита премиера дали се е чул с вътрешния министър Бойко Рашков.

" Не, аз бях в Министерски съвет с неговия заместител до доскоро и доскоро включих тв приемника да видя какво се случва. Не, не съм имал пряк диалог ", декларира Кирил Петков. В този миг връзката прекъсва или някой просто затваря телефона.

След възобновяване на връзката журналистът побърза да попита къде се е провел диалогът със зам.-вътрешния министър, а Петков към този момент отрезвен отхвърли и се поправи, че това е било част от днешния министерски съвет, който се е провел онлайн, поради наложената карантина.

Отново януари, 2022 година

След като бе назначен нелегално за министър на стопанската система в служебния кабинет на Радев, за какво пък да не продължи и самият той с кадрови назначения в прорез със закона? Така в неприкрит спор на ползи новият министър председател сложи Тома Белев за заместник-министър на околната среда , до момента в който е ръководител на " Асоциацията на парковете в България ". Пред медиите беше обяснено, че той е в процедура на овакантяване. Такава процедура обаче въобще не е нужна. Достатъчно е да се свика общо събрания на Асоциацията, което да го освободи от заеманата служба и актът да бъде финализиран в Агенцията по вписванията.

Дотогава Тома Белев няма право да заема поста на зам.-министър на околната среда, колкото и доближен да е на министъра Борислав Сандов, с който години наред прибират големи суми сякаш да запазване на екологията.

Още януарски изцепки

Гафовете на министър-председателя не престават... Този път с българското и европейско знаме. По време на свое изказване по тематиката с Република Северна Македония, което той реши да направи макар, че бе под карантина, обърна българското знаме на ревера си наопаки. А на всеки е ясно, че обърнатият байрак е знак на военно състояние.

Според Конституцията на Република България знамето би трябвало да бъде сложено водоравно от горната страна надолу, като първи е белият цвят, следван от зеленият и най-после – аленият. Българското знаме е народен знак, изразяващ суверенитета и независимостта на българската страна.



Изцепки из Скопие

В опит да се постави на американските си господари, които го изпратиха в Скопие, както и на македонските си домакини, министър председателят Кирил Петков сътвори невиждана идиотия.

Истински гърмеж в интернет провокира изявлението му, че фашисткият режим в доста европейски страни е направил ужасни неща: " Трябва да приказваме за фашисткия режим, да вземем за пример, а не за българския фашистки режим, да вземем за пример ".

" Някой незабавно да изясни на Премиера Кирил Петков, че България е единствената страна, попаднала в областта на национал-социалистическа Германия, която избави всичките си жители от еврейски генезис с дейното и решаващо присъединяване на Църква, Цар и народ. Това е всичко друго, само че не и фашизъм ", разяснява гафа юристът Любомир Талев.

Преди броени дни:

Премиер на България наподобява се е заобиколил с служители със противоречиви познания в формалния протокол. Спуснатият с парашут двойник на Джон Траволта, който дружно с гуруто си от " Дондуков " 2 Румен Радев забатачват страната ни в нечувана рецесия с всеки минал ден, към този момент се титулова с... " Негово превъзходителство ".

Наблюдателни използва на обществената мрежа Facebook видяха, че по време на срещата си с македонската държавна делегация, на табелката пред името му е добавено " Н. Пр " (на фотографията долу). Тоест абревиатурата за Негово превъзходителство. Обаче, всекидневно " Негово превъзходителство " се употребява за послание към посланиците на непознати държавни управления. В същото време се позволяват и случаи, в които министър председател може да бъде наименуван " Негово превъзходителство ", само че единствено в публична преписка.

Положението става пагубно

Комичен книжовен гаф - където Чехов, там и Толстой! Кирил Петков в действителност би трябвало да бъде вързан, с цел да спре да се излага. В изявление за " Дарик " фанфаронът се похвалил, че Чехов е обичаният му създател. " Първо да кажа, че имам едно обичано есе на Чехов – " Колко земя му би трябвало на човек ". Всеки би трябвало да се сеща за този негов разказ… Този роман на Чехов ми е обичан – до момента в който се стремим да заградим оптимално доста, би трябвало да мислим, в действителност, кои са значимите неща, кои неща да приоритизираме ", сподели Петков.

" Колко земя му би трябвало на човек " в действителност е разказът на Лев Николаевич Толстой " Много ли челове́ку земли́ ну́жно? ".

Толкоз... Честит да ни е Политика на годината!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР