Не дължа извинение на никого. Смятате ли, че трябва да

...
Не дължа извинение на никого. Смятате ли, че трябва да
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП за арестуваните журналисти: Не дължа извинение на никого

Не дължа опрощение на никого. Смятате ли, че би трябвало да се оправдавам поради това, че сме задържали един или два часа повече български публицист в помещение на Министерство на вътрешните работи. Не сътворяваме ли чувството в българските жители, че са нещо по-малко от българските публицисти, съобщи пред bTV директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
 Джи Пи Груп: Не сме горили документи, замесват ни в операции  Слави за задържаните публицисти: Да гасим лампите и да закриваме  Случаят със арестуваните публицисти влезе и в непознатите медии  Шефът на Биволъ: Има чадър над Джи Пи Груп. Имаме документи за подкупите
Спиридонов твърди, че служителите на реда, задържали Димитър Стоянов от българския уебсайт Бивол и Атила Биро от румънския Rise Project, са били на конфиденциален пост и не са знаели, че публицистите ще идват на местопроизшествието. 

Журналистите бяха арестувани край Радомир, до момента в който работят по свое следствие, уличаващо строителната компания „ Джи Пи Груп ” в двойно счетоводство и корупционни практики.

Спиридонов е безапелационен, че не е възпрепятствано журналистическо следствие. Според него служителите на реда са си изпълнили отговорностите както би трябвало.

Ние сме работили както към всеки български жител. Тези публицисти се намират в региона на местопрестъпление, по което ГДБОП работи. Не очаквайте, че чиновниците, които са били там, са знаели кой какъв е, каза шефът на ГДБОП.

Той твърди, че откакто на 13 септември са получили точната локация на документите, на мястото е изпратен автопатрул от Перник. По думите на Спиридонов основният редактор на „ Бивол ” Атанас Чобанов е подал информация, че още веднъж се цялостни различен автомобил с документи и най-вероятно ще тръгне към мястото - " заради което направихме организация сътрудниците от Перник да застанат на така наречен конфиденциален пост, който изненада въпросните господа ".

Димитър Стоянов твърди, че от ГДБОП са знаели, че публицистите също се движат натам.

Спиридонов обаче отхвърли: „ Такава информация не е подавана от господин Чобанов ”.

Каква работа имат тези публицисти да се намират на мястото, нали са подали на нас информацията? Българските служби за сигурност ли работят или публицистите? - попита Ивайло Спиридонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР