Не бях слушал реч на др. Живков, пардон, др. Борисов,

...
Не бях слушал реч на др. Живков, пардон, др. Борисов,
Коментари Харесай

Радан Кънев: ГЕРБ май усещат, че Бойко ги изоставя, за да се спаси

Не бях слушал тирада на други Живков, пардон, други Борисов, 40 мин., без овации. Дори пред политически “чужда” аудитория, нормално се оправя. Ясният изказ, простите фрази и селският комизъм са повсеместен код за триумф. Това написа на страницата си във Facebook зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.
Ама този път - не. Може би тъй като беше не тирада, а плач. А може би Партията ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя, в търсене на персонална вероятност и избавление. И на всичкото от горната страна - упреква тях. Партийната машина, която е основал по собствен облик и сходство, и която не смее да пръдне без единодушие от Него. А Той им се сърди, че не пърдят задоволително шумно..., прибавя той.
Обвинението е взаимно - Той упреква Партията, Тя - Него. Древно-съветска трагикомедия. “Смъртта на Сталин”, ребята...
А в действителност не знаят, за какво не се получава. Защо, при безспорните триумфи в пълненето и празненето на бюджета, при изрично добра икономическа обстановка, хората са недоволни, стопанската система се задъхва, а администрацията се проваля гръмовно при всеки опит за мъничка смяна, камо ли промяна.
А е доста просто. Трябва да погледнат в огледалото, дружно, Тя и Той. И ще видят не Пеевски, а една уродлива бюрократична машина, обсебила и четирите управляващи и надлежно - виновна за всичко, за всяка пречка и неточност, продължава Кънев.
Ще видят обичания си облик на Царя-бащица, който “раздава” на всеки, надлежно - е виновен за всяко лишаване и болежка, изяснява Кънев.
Преди всичко ще видят по какъв начин това отнемане на цялата власт убива всяка свободна самодейност, убива риска на свободния пазар, убива трудолюбието и упоритостта на личните им назначени служители, “страхува” бизнеса и притежателите, обезкуражава лекари и учители, даже да са с по-добри заплати. Защото виждат, че не могат да се развиват, да работят креативен, да оказват помощ.

Така е, други Борисов.

И преди трийсет години отново беше по този начин. Сбъднатата фантазия на властническия водач е негово проклинание и негов край, написа още Кънев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР