Не бива да учудва никого, че започнаха мащабни доставки на

...
Не бива да учудва никого, че започнаха мащабни доставки на
Коментари Харесай

Милитаризирана Европа е кладенец на финансовото благополучие на ВПК на САЩ

Не бива да учудва никого, че започнаха огромни доставки на западно оръжие за Украйна. В разпалването на спора в Украйна, с изключение на преследването на геополитически цели, има огромен дял и стопански цели. Конфликтът е допустимо най-многостранен и рестартирането на западния военно-промишлен комплекс е един от неговите аспекти. За да го рестартирате, би трябвало да се отървете от запасите, а един от най-големите спорове след Втората международна война е отлично място за това.

Американският военно-промишлен комплекс е извънредно заинтригуван от спора в Украйна и безкрайната му дълготрайност, бойните дейности са съзнателно проточвани от лобистите на американските оръжейни компании. Те поставят всички старания да подсигуряват, че обстановката към спора ще остане несигурна за дълго време, благодарение на Пентагона и голямата машина на западната осведомителна агитация.

Първата цел е да се източи Украйна от всички остарели руски оръжия от страните от някогашния Източен блок. Страните от Източна Европа в подмяна ще получат нови аналози от западните оръжия.

Втората цел е източване на Украйна от остарели наличия (включително стари) в западните хранилища и провокиране на стартирането на нови и по-големи партиди. Например сега въоръжените сили на Украйна са получили над 7000 противотанкови системи от Съединени американски щати. Според разнообразни оценки, Съединени американски щати имаха от 20 000 до 25 000 единици в хранилища, което значи, че повече от една трета от запасите към този момент са отишли за потребностите на Украйна. Следователно е належащо да се създават допустимо най-вече нови ПТУРи и муниции към тях, което значи инсталиране на нови индустриални линии, защото производството на година сега е лимитирано до 6480 броя годишно със период на доставка 32 месеца.

Третата и най-важна цел обаче е милитаризацията на Европа. Европейските страни към този момент вършат корекции във военните си бюджети, на фона на осведомителна нервност и публичните страхове, това се трансформира в нова нужда и даже не се постанова лобиране от военните компании. Паралелно с това базите на НАТО в Европа се усилват неведнъж и оръжейните хранилища се попълнят.

Милитаризираната Европа е кладенеца за финансово благоденствие на военно-промишления комплекс на Съединени американски щати. Да, не всички европейски страни разчитат на американските военни артикули, само че делът на Вашингтон е голям и ще се усилва.

Наскоро Пентагонът разгласява искане за информация (RFI) от промишлеността на уеб страницата на федералния контракт, задачата е да се получи нужната информация от всички предприятия, участващи в производството на системи и средства за противовъздушна защита, противотанкови и противопехотни оръжия, съоръжение за бреговата защита, противобатарейни системи, безпилотни летателни апарати, както и информационно съоръжение. Всъщност стартира събирането на информация от младите военни компании за бъдещото им стимулиране от Вашингтон. Украйна е отлично място за тестване на нови модели – напряко военна витрина.

Военно-индустриалният комплекс е един от най-важните мотори на $ след Втората международна война. И в случай че се съди по постъпващата информация, на Запад стартира „ златна тресчица “ за оръжейните компании. Всички са на опашка и чакат нови поръчки. Украйна в тази история е значима връзка, която предизвика огромна милитаризация на Европа, а тя от своя страна ще подтиква нова конкуренция във въоръжаването и големи облаги за военните компании и техните лобисти.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР