Не бива да се възпрепятстват разследванията и следва да се

...
Не бива да се възпрепятстват разследванията и следва да се
Коментари Харесай

Зарков: ОИСР настоява за създаване на ефективен механизъм за разследване на главния прокурор и разследващ орган за борба с корупцията

„ Не бива да се попречват следствията и следва да се основат ефикасни механизми за следствие на основния прокурор, се споделя в годишния стопански обзор на Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ за България. “

Това уточни служебният министър на правораздаването Крум Зарков. Той участва на днешния.

По отношение на антикорупционната политика в документа е маркирано, че основаването на нов орган с проверяващи пълномощия е добре пристигнало, само че по-голяма бистрота и по-строги разпореждания биха помогнали за разкриването и докладването на случаи на корупция .

В отчета се сочи, че корупцията в България продължава да постанова високи разноски по покупко-продажбите , а в публично-частните транзакции има малко инспекции и механизми за контролиране, което дава опция за корупция.

Положително е оценена отбраната на лицата, подаващи сигнали за корупция , която към този момент е залегнала в закона, само че все пак, съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз, системата за откриване и следствие на корупцията е разпокъсана, което оставя някои сиви зони.

Отправят се рекомендации страната да продължи да създава и одобри ефикасни ограничения за ограничението на корупцията , да разшири пълномощията на органите за разкриването и следствието й, тъй че да се обзет цялата стопанска система.

„ Всички препоръчани покупко-продажби, включващи обилни суми обществени средства или обществени активи, да подлежат на инспекция за спор на ползи “ , написа още в разбора.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР