Не бих могъл да квалифицирам действията на Военноморският флот на

...
Не бих могъл да квалифицирам действията на Военноморският флот на
Коментари Харесай

Действията на Русия в Черно море са чиста провокация, категоричен е експерт

Не бих могъл да квалифицирам дейностите на Военноморският флот на Руската федерация с изключение на като чиста провокация и предпочитание за ескалация на напрежението. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria арабистът и специалист по сигурността проф. Владимир Чуков.

По думите му това се потвърждава освен от нападението против украинския танкер, което беше осъществено в неделя, само че и в навлизането в изключителната икономическа зона на България с ученията, които организира.

 
Добрата вест беше, че НАТО към този момент е на път да изготви специфична тактика във връзка с Черно море. Преди войната в Украйна този морски басейн оставаше периферен. Това наситина е вътрешно море, само че на фона на тези извънредно тревожни събития, няма по какъв начин нещата да останат по този метод. Надявам се, че българското държавно управление, изключително тези, които се занимават сигурно, ще създадат нужното да дадат знак за незадоволство с това, което прави Руската федерация.
По думите на проф. Чуков с дейностите си Русия дестабилизира както туристическия сезон в района, по този начин и стопанската система и политическата обстановка. „ Това, което доста ме тревожи е, че тези учения в нашата изключителна икономическа зона се случиха след информацията за сондажите на газ в Черно море, сподели той.

Според проф. Чуков не е ясно по кое време ще приключат ученията, които Русия организира в Черно море и това саботира икономическата активност на нашата страна. Проф. Владимир Чуков обаче изясни, че съгласно него на този стадий е изключено български транспортен съд, който плава в Черно море да бъде обискиран или даже обстрелян, тъй като сходно деяние би било възприето като офанзива против цивилен съд на страна, член на НАТО.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР