Не беше правилно блокирането на София по празниците. Българската православна

...
Коментари Харесай

Доц. д-р Атанас Мангъров: БПЦ беше най-адекватна. София не трябваше да се блокира />Реклама / Ads
Не беше вярно блокирането на София по празниците. Българската православна черква се държа най-адекватно. Хората трябваше да се поразмешат. Ако продължаваме да лежим скрити и да треперим от боязън, скоро ще се срещнем с други проблеми, които са доста по-сериозни.
Това съобщи доц.д-р Атанас Мангъров в предаването " Честно казано " с Люба Кулезич.

Мангъров се трансформира в бодил в петата на Националния действен щаб поради поредицата си от противоречиви изявления.

" За да се свърши това знамение, 70% от хората би трябвало да се срещнат с вируса. Разликата сред инфектирани и болни е като сред жена, която е правила секс, и жена, която е забременяла. Това са две разнообразни неща ", онагледи тезата си доцент Мангъров.

Той разтълкува цифрите по този начин: От 1024 души, инфектирани с ковид, същински болните, които се намират в реанимация са едвам 37. Починалите са 49.

" Огромна част, над 90 на 100 са хората, на които им няма съвсем нищо. Една дребна част е с температура, гърло, общо неразположение - неща, които не се разграничават по нищо от това, което се случва на хората по няколко пъти годишно. Няма да има камиони с трупове ", безапелационен беше медикът.

" На базата на всевъзможни апокалиптични прогнози се взеха всички тези решения. Чакахме досега да забележим какво ще се случи след 1 седмица. Преди това правихме същото. До момента нищо изключително не се е случило, няма и да се случи. Това е нов вирус, към който нямаме антитела. Заразен е, няма лекарство. Няма да има в обозримото бъдеше. Ще мине през всички хора. През 70% от хората би трябвало да премине, с цел да се свърши това знамение. Това са хората, които ще вършат " секс " с вируса. Онези, които ще " забременеят " са доста малко. Това се е случвало в света, когато не е имало ваксина против морбили, където смъртността е 1 на 1000. В момента сме в същото състояние ", разяснява Мангъров.

По думите му, с цел да се вкарат имунизациите в приложимост, би трябвало да преминат през строги клинични тествания, които лишават години. Той разяснява и изказванията, че против вируса не може да бъде построен имунитет: Каква ваксина чакаме тогава?

" Всичко се прави от боязън. Щяхме да сме доста по-успешни, в случай че това се разбираше. На път сме да разрушим стопанската система си, в случай че не сме го създали към този момент. Това е нещо, от което колкото и да ни е боязън, няма да ни се размине ", изясни Мангъров.

" Това нещо няма да затихне по този метод. Ще откриваме нови случаи, в случай че изследваме нови хора. Какво от това? Трябва да се замислим по какъв метод да излезем от това положение. Начинът е лека-полека да стартираме да се отваряме и то по-динамично. И то от тази страна на обществото, която е млада и мощна и няма да загине при среща с този вирус - да се отворят паркове, игрища, градини и учебни заведения ", счита още медикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР