Не беше лесно, но имаме и много добри резултати, с

...
Не беше лесно, но имаме и много добри резултати, с
Коментари Харесай

Киро докарва 7 танкера с втечнен газ, служебният кабинет да ги разтоварва

Не беше елементарно, само че имаме и доста положителни резултати, с които да се похвалим. До последния миг ще решаваме огромните задания и провокации пред стопанската система и обществото. С тези думи министър председателят Кирил Петков благодари на министрите си за близо осемте месеца работа на този Министерски съвет.

И заяви, че държавното управление през днешния ден подписва Договор за 7 карго кораба за полутечен газ. Условието е в идващия месец служебното държавно управление и служебното министерство на енергетиката да обезпечи нужната инфраструктура от Гърция и Турция.

Правителството приема и новата стратегия за отплата за цената на тока от 1 юли до 30 септември. За крайните консуматори пък се обезпечава таван от 250 лв. мегават/час.

Остава и отстъпката от 25 стотинки на литър за физическите лица. Ограничава се износът на артикули от Русия от 5 декември, с цел да се обезпечи по-голямо предложение на нашия пазар за угнетяване на цената.

Министерски съвет предлага протоколно решение към районния министър за финансирането на 302 плана. И отпуска 50 милиона лв. за ремонта на 175 детски градини и учебни заведения, като с приоритет са поправките на покриви и внедряване на енергоспестяващи системи.

Екоминистърът Борислав Сандов пък показва през днешния ден глобите против Топлоелектрическа централа " Брикел ", който бе подложен на масирана инспекция.

" Представяме подготвен законопроекта за отбрана на лицата, подаващи сигнали за корупация и други нарушавания. Това е значима стъпка от пътя на нашата битка против корупцията ", добави още Петков.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР